Janiš bude v Maďarsku bez týmového kolegy

Superfund I.S.R. Charouz, F3000 - preview Hungaroring Jarek Janiš se jako jediný jezdec týmu Superfund I.S.R. Charouz zúčastní...

předposledního závodu Mezinárodního šampionátu FIA F3000 na Hungaroringu. Týmový kolega Yannick Schroeder se stal při tréninku fyzické kondice obětí dopravní nehody a jeho zdravotní stav mu neumožní usednout do kokpitu závodního vozu.


Schroeder byl minulou neděli při jízdě na kole sražen automobilem a po pádu na zem utrpěl bolestivé pohmožděniny a momentálně má omezenou hybnost levé ruky. Naštěstí nedošlo k žádným zlomeninám, přesto je vzhledem k současnému zdravotnímu stavu Yannickova účast je v Maďarsku vyloučena.

Igor Salaquarda, šéf týmu: "Je velká škoda, že Yannick nebude moci v Maďarsku nastoupit a všichni mu přejeme, ať je co nejdříve zcela fit. K nehodě bohužel došlo necelý týden před závodem a nebylo proto reálné sehnat náhradního jezdce potřebných kvalit. Proto pojede pouze Jarek."

Jarek Janiš: "Nejprve ze všeho bych chtěl říci, že je mi líto Yannicka. Jezdíme spolu už druhým rokem a jsme dobří kamarádi. Doufám, že v Monze už bude opět s námi. Pokud jde o Maďarsko, nemůžu se dočkat návratu do kokpitu závodního vozu. Měl jsem příležitost si vyzkoušet Hungaroring se starší formulí 3000 od Reynardu a trať se mi líbí. Je tam hodně zatáček, které často na sebe navazují, takže důležitý je dobrý rytmus. V závodu nás také čeká nová výzva v podobě povinné zastávky v boxech, věřím, že ji dobře zvládneme. O Budapešti je známo, že tam v současné době obvykle panuje velmi teplé počasí, ale v průběhu přestávky jsem se hodně věnoval tréninku fyzické kondice, takže v tom nevidím problém."

Přímý přenos závodu a kvalifikace můžete sledovat na Galaxii-Sport v následujících časech:

PÁTEK 22.8.03
16:25 - FORMULE 3000 - kvalifikace - VC Maďarska (Budapešť)
přímý přenos kvalifikace - formule 3000
(Živě)

SOBOTA 23.8.03
15:00 - FORMULE 3000 - kvalifikace VC Maďarska (Budapešť)
záznam kvalifikace - formule 3000
(Záznam)
15:45 - FORMULE 3000 - závod - VC Maďarska (Budapešť)
přímý přenos závodu - formule 3000
(Živě)

www.jarek-janis.cz

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy