Slavný Michigan opuštějí formulové monoposty

Rice, Buddy | foto: Ron McQueeney/IRL

Jeden z nejznámějších oválů USA Michigan International Speedway nebude v roce 2008 hostit sérii IndyCar. Fanoušci tak letos naposledy spatří monoposty, příští rok nebudou mít možnost.

Poprvé od roku 1968, kdy byl ovál představen veřejnosti, se jedinou stěžejní akcí stane série NASCAR, která se v Michiganu objevuje 2x ročně.

Roger Curtis, prezident oválu, z neobnoveného smlouvy neskrývá zklamání. „Od úvodního závodu na oválu Michigan International Speedway v roce 2002 se stát Michigan, město Jackson a další instituce zasloužili o zvýšení úrovně tohoto podniku v rámci IndyCar série,“ řekl Curtis.

„Doufal jsem, že bude možné dosáhnout spolupráce s IRL i v roce 2008, po čtyři dekády jsme nabízeli závody formulových monopostů.“ A na čem komunikace ztroskotala? Na termínu konání závodu. IRL má nabytý program, jenže kvůli smlouvě Michiganu s NASCAR není možno podnik nijak rozumně zařadit do kalendáře.

Curtis jakkoliv popírá skutečnost, že se nyní zaměří všechna pozornost k NASCAR. Vedení okruhu hledá možnost vystavět klasický okruh uvnitř areálu, podobně jako Indianapolis.

Michigan zažíval největší slávu v dobách Champ Car, v roce 1996 dokonce konkuroval slavné pětistovce v Indianapolis podnikem US 500.

foto: Ron McQueeney/IRL

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy