F3000: Po čtyřtýdenní pauze další závod

Mezinárodní mistrovství FIA F3000 se po čtyřtýdenní přestávce opět vrací do dění o mistrovské body. O tomto víkendu se šampionát dostane v německém Nürburgrinu…

do své poloviny. Na startu nebude chybět ani český jezdec Jaroslav Janiš, momentálně šestý jezdec průběžného pořadí. 19letý olomoucký rodák využil dlouhou pauzu ke startu v českém okruhovém mistrovství a také k týdenní dovolené u moře. Sám prohlásil, že to bylo jeho první dovolená za posledních 10 let.

Šampionát zatím dominantním způsobem vede mladý Švéd Bjorn Wirdheim s 36 body, po kterém pokukují draft manažeři F1ových týmů již nyní. Tento jezdec hájí barvy týmuArden International. Druhý jezdec v pořadí Giorgio Pantano (Durango) a se stejným počtem bodů třetí Ricardo Sperafico (Coloni) na vedoucího může ztrácejí již dvacet bodů.


Nürburgring je okruh, který hostí další ročník závodu Grand Prix, který se zde v novodobé historii F1 a F3000 jezdí jako Grand Prix Evropy. Je to proto, že žádná země nesmí hostit dvakrát v jedné sezoně závod Grand Prix na svém území pod svým národním jménem. Proto můžeme v kalendáři najít Grand Prix San Marina – Imola vs. Itálie – Monza, Francie – Magny Cours vs. Monaka – Monte Carlo a také Německa – Hockenheimring vs. Evropy – Nürburgring).

Nürburgring je rychlý a přitom technický okruh jak pro jezdce Formule 1, tak samozřejmě Formule 3000. Rychlost se zde střídá s technickými úseky, takže jezdec musí zvládnout obojí tak, aby oslavil úspěch.

A navíc pro českého diváka máme další dobrou zprávu. Přímý přenos závodu Formule 3000 z Nürburgringu bude opět vysílat TV Galaxie Sport a to v sobotu 28. června 2003 v 15,50.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy