IndyCar série bude testovat v Daytoně

Sharp, Scott | foto: Delphi Fernández Racing

Teprve před týdnem skončil šampionát, ale už na konci záři se jezdci přesunou do Daytony na první testování po konci sezóny.

„Doufám, že se zde zdržíme pár týdnů a v budoucnu budeme moci díky teplému počasí využívat Daytonu na testování,“ řekl John Lewis, viceprezident Indy Racing League pro vývoj série.

„O Daytonu, hlavně o klopení zatáček bude velký zájem. Dále se podíváme, jak rychlý budeme na rovinkách a na přechod vozu z rovinky do klopení. Vytvořili jsme několik počítačových simulací jak se bude chovat vůz a pneumatiky,“ pokračoval Lewis.

Robin Braig, prezident Daytona International Speedway, je více než šťastný možností přivítat formulové vozy na oválu, který již hostí závody NASCAR, AMA a Grand Am.  IRL bude využívat více než čtyřkilometrovou variantu tratě, která hostí slavný závod Rolex 24 Hours. Dráha vynechává první dvě zatáčky a dál vede uvnitř oválu. Potom se u jezera Lloyd vrací na zadní rovinku a přes klopenou zatáčku zpět do cíle. Vozy IndyCar zpomalí na zadní rovince speciálně vybudovaná šikana.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy