Sam Hornish závodil na jistotu

Hornish jr., Sam | foto: Ron McQueeney/IRL

Dan Wheldon potřeboval získat body za vedení v závodě a vyhrát, pokud chtěl obhájit titul. Naneštěstí, Sam Hornish dojel do cíle na třetím místě.

Svou třetí pozicí dostal šek na jeden milion dolarů a samozřejmě pohár šampióna. „Prostě jsme dnes vyjeli a pokusili se být dobří jak jen to šlo: zůstat vepředu a neudělat žádnou chybu,“ řekl Hornish, který v neděli vedl jen devět kol.

Týmy Ganassi a Penske jely na Chicagolandu vlastní ligu, zbytku pole totiž nadělily nejméně jedno kolo a do cíle dojely jako jediní s plným počtem odjetých okruhů. Wheldon se mohl spoléhat jen na případnou chybu ze strany Hornishe, ta však nepřicházela. „Jel jsem si pro tři body (za nejvíce odjetých kol na čele),“ řekl Wheldon. „To byla jediná strategie. Řekl jsem týmů, že bez boje se šampionátu nevzdám.“ Wheldonův dominantní výkon byl z jedné strany velmi riskantní, nejméně třikrát se dostal do kontaktu s týmovým kolegou Dixonem.

Castroneves ztratil šance na titul v posledních kolech kdy se na něj dotáhli jezdci o kolo zpět a dokonce Brazilce i předjeli. „Pět nebo deset kol před koncem to byl můj přítel Ed Carpenter,“ řekl sarkasticky Castroneves. „Další byl Tony. Bylo to hodně frustrující vidět, jak vás někdo předjíždí když nebojuje o titul.“

Castronevesovi se již nepodařilo znovu dohnat vedoucí trio a cílem projel na čtvrtém místě.  Z prvního místa v průběžném pořadí před posledním závodem roku tak spadl až na třetí místo se ztrátou dvou bodů na Hornishe a Wheldona.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy