WatkinsGlen: Na přírodní trati Dixon

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Zatímco konkurenční série Champ Car zavítala na pro ni netradiční ovál do Milwaukee, IRL naopak zamířila na přírodní okruh Watkins Glen, kde navíc trápilo jezdce deštivé počasí.

Nejlépe si nakonec s nástrahami tratě poradil zkušený Scott Dixon z týmu Chipa Ganassiho, kterého na stupně vítězů doprovodil druhý Meira a třetí suplující Briscoe.

Všichni tři jezdci se rozhodli v závěrečné části závodu zariskovat a dojížděli do cíle za houstnoucího deště na pneumatikách do sucha, což se nakonec ukázalo jako správným rozhodnutím.

S problémy se ale potýkali favorité jako vedoucí jezdec průběžného pořadí Castroneves, loňský šampion Wheldon, vítěz Indy500 Hornish i jezdci týmu Michaela Andrettiho.

„Dnes jsme měli konečně i potřebný kousek štěstí,“ prohlásil po závodě šťastný Dixon. „Vždy jsme měli letos k dispozici rychlý vůz, ale nedařilo se nám z něj dostat maximum, teď už je to snad dobré a vítěznou formu si budeme držet i v dalších závodech.“

Výborně skončil návrat na závodní dráhu s vozem IRL v případě Ryana Briscoe, který zaskočil za Buddy Laziera a dosáhl na bronzové umístění.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy