Výsledky kvalifikace opravili komisaři

Junqueira, Bruno | foto: Photo by Lesley Ann Miller, USA LAT Photographic

Houston; Oběma prvními tréninky i noční kvalifikací při umělém osvětlení prošel beze ztráty květinky dvojnásobný šampion Sebastien Bourdais z týmu Newman / Haas.

Po pěti letech se opětovně vrátil šampionát do Houstonu. Na nově realizované dráze se nejlépe aklimatizoval suverénní Francouz, kterému dokázal sekundovat nejprve Dominguez a Wilson, později Allmendinger a týmový kolega Bruno Junqueira. Nedařilo se vůbec dalšímu favoritovi Tracymu. Clarke poškodil hned v úvodním tréninku vůz natolik, že už se na okruhu včera neobjevil vůbec.

V kvalifikaci určující postavení na startu nedal Bourdais opět nikomu šanci a pouze Junqueira se dokázal spolu s ním dostat ve svém nejlepším čase pod jednu minutu. Třetí místo už ale obsadil Tracy, následovali Allmendinger, Tagliani a Dominguez.

Technickou kontrolou po noční kvalifikaci však neprošla Bourdaisova Lola, jezdec byl diskvalifikován a odsunut na konec startovního roštu. Z pole position tak bude startovat Junqueira, kterého v první řadě doplní Tracy.

Nováček Pastorelli si zatím se 750koňovým vozem vůbec neporozuměl a vytočil během včerejšího dne nespočet smyků. Kromě Clarkeho se kvalifikace nezúčastnil ani Heylen, jehož zradila technika.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy