Luciano Burti chválí ChampCar

Bývalý pilot Formule 1 Luciano Burti navštívil o uplynulém víkendu anglický okruh Brands Hatch, na kterém se konal v pondělí poslední závod seriálu ChampCar. Brazilec vyzdvihl vyrovnanost startovního pole a zajímavost samotných závodů.

„Nerozumím tomu, proč prochází ChampCar složitým obdobím, neboť co se týče zajímavosti, za jinými seriály rozhodně nezaostává. Fakt, že jsou zde dva výrobci podvozků (Lola a Reynard), jediný dodavatel motorů Ford a všechny vozy jezdí se stejnými pneumatikami Bridgestone, dává stejnou šanci na vítězství každému,“ prohlásil Burti.

V minulosti přešlo mnoho předních týmů do konkurenční americké série IndyCar a následkem toho klesl zájem sponzorů, a tak i příliv finančních prostředků. Burti však věří, že dojde k návratu slávy těchto závodů, vycházejících z C.A.R.T., které byly svého času hlavním konkurentem Formule 1 a v USA ji ve sledovanosti jednoznačně překonaly.

„Chris Pook je znamenitý organizátor a má schopnosti dovést seriál zpět na vrchol zájmu a já doufám, že se tak stane, protože ChampCar může být možností, kde budu v budoucnu závodit,“ dodal expilot Prostu a bývalý testman Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy