1.Bahrajn: Rosberg vyhrál šampionát

Rosberg, Nico | foto: www.gp2series.com

Nico Rosberg zužitkoval svoje dopolední pole position k vítězství v prvním bahrajnském závodě a zajistil si titul šampiona prvního ročníku nově vzniklého seriálu.

Rosberg zvládl start výborně, Kovalainenovi nedal šanci a naopak ho lehce přibrzdil, čehož využil Lapierre. V průběhu prvního kola si však pořadí piloti Ardenu vyměnili a Heikki začal útočit na vedoucího Rosberga.

Hned v úvodu byl povolán safety car  a po restartu závodu zůstal v čele jezdec stáje ART, zatímco jeho soupeř od Ardenu zamířil do boxů pro palivo. Podobná riskantní strategie již Kovalainenovi nejednou vyšla, neboť sice vyjel na dráhu až dvacátý, ale měl volno před sebou.

Za Rosbergem zatím jezdil Lapierre, Premat, skvěle startující Viso a Pantano. Brunimu se technické problémy nevyhýbají ani u týmu Durango a i dnes odstavil vůz už záhy po startu v 7. kole. Následoval ho o chvíli později i Speed, na vině nárazu do bariéry byly pravděpodobně brzdy.

Důležitá první zastávka v boxech vyšla Rosbergovi na výtečnou a udržel si pozici před úhlavním soupeřem v boji o titul, před kterého se dostal navíc Premat. Čtvrté místo patřilo zázračně Monfardinimu. Ve 21. kole však vlastní vinou havaroval a ztratil tak svůj vůbec nejlépe rozjetý letošní závod.

Tým ART pracoval na výbornou a Premat jezdil pro Rosberga. Riskantně získal nejrychlejší kolo, čímž sebral Finovi možnost zisku případných dvou bodů. Drama však nekončilo, z Prematova vozu se začalo kouřit. Naděje stáje Arden se však rozplynula s mizícím kouřem za Francouzovou Dallarou a ART slavil double.

Zaslouženě zvítězil Nico Rosberg před týmovým kolegou Prematem a třetí místo obsadil zklamaný Heikki Kovalainen. Rozdíl devíti bodů již není schopen v zítřejším posledním závodě roku překonat a po výborném finiši se z titulu s konečnou platností raduje jeho konkurent Nico Rosberg. Následovali v cíli Lopez, Pantano, Lapierre, Yoshimoto a Viso.

Bahrajn, výsledky 1. závodu:


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy