Meeke se o svoje místo nemusí obávat, ujišťuje Matton

iMotorSport.cz, 26. května 2017, 15:25 Google+

Yves Matton, šéf továrního týmu Citroën, ujišťuje všechny pochybovače, že Kris Meeke se nemusí obávat o svoje místo u francouzského týmu. Spekulace se začaly objevovat poté, co Meeke havaroval ve dvou po sobě jdoucích soutěžích (Argentina a Portugalsko) a Citroën pro Itálii angažoval Andrease Mikkelsena. Přitom v Portugalsku Meeke chvilku soutěž vedl, jenže pak poškodil zavěšení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris - Nagle, Paul

Meeke, Kris - Nagle, Paul | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Jednička Citroënu vyhrála v Mexiku a na Korsice byl Citroën C3 WRC také v čele průběžného pořadí. Jenže pak došlo k problému s motorem (vytekl z něj olej) a Kris odstoupil z prvního místa. Soutěže v Argentině a Portugalsku pak představovaly pro Severního Ira zklamání. I tak ale jeho místo u Citroënu v ohrožení není.

"Nevidím žádný důvod pro to, aby se nevrátil s důvěrou, kterou měl ještě před pár týdny. O jeho místu v našem týmu také nejsou žádné debaty. Nemohu být spokojen s tím, co se Krisovi stalo - cíl před víkendem byl jasný. Chtěli jsme po našich jezdcích, aby dojeli s auty do cíle bez problémů," říká Yves Matton. 

"Nestanovili jsme žádné cíle, chtěli jsme z nich sejmout tlak. Chtěli jsme, aby naši jezdci jeli podle svých pocitů. Proto nemohu být spokojen, když hned dva jezdci [havaroval také Lefebvre] skončí takto," přiznává určité zklamání šéf továrního týmu. Zároveň však věří, že Meeke bude zpět ve formě již na Sardinii, kde tým posílí rovněž Mikkelsen (nahrazuje Lefebvra, zatím pouze jednorázově).

img-responsive

Na Korsice a v Mexiku byl Meeke nedostižitelný | foto: Red Bull

"Zdá se, že byl Kris ovlivněn tou nehodou [z Argentiny]. Zdá se, že teď není v nejlepším rozpoložení. Je zde jenom velmi úzká hranice mezi dobrým rozpoložením a nehodou. Jezdci na této úrovni nejsou jednoduchými charaktery - Kris je stejný jako ostatní, tlačí na to dle svých pocitů. Není důvod, aby se situace neobrátila," zakončil Yves.

Zcela otevřeně a upřímně se ke svým výkonům vyjádřil také Kris Meeke"Je to opravdu frustrující. Vím, že mě frustrace letos hodně postihla a je to moje slabina. Jsem frustrovaný, když si myslím, že je to dobré a ono není."

Vytisknout

Diskuze: Meeke se o svoje místo nemusí obávat, ujišťuje Matton

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Prešov (SVK)

KL Racing aj na Rallye Tatry s Kukom a Cirom

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud