Lefebvre: Nehodu si pamatuji velmi jasně, Tour de Course asi nestihnu

iM2, 23. srpna 2016, 22:14 Google+

Stéphane Lefebvre řekl, že si víkendovou nehodu z Rally Deutschland pamatuje velmi jasně. Jen připomeňme, že jak Stéphane tak i jeho spolujezdec, Gabin Moreau, byli v sobotu po velké nehodě na zkoušce Panzerplatte Lang hospitalizování v nemocnici. Moreau musel podstoupit i operaci poraněného kotníku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Posádku Stéphane Lefebvre, Gabin Moreau na trati zřejmě nějakou dobu neuvidíme

Posádku Stéphane Lefebvre, Gabin Moreau na trati zřejmě nějakou dobu neuvidíme | foto: HaJ, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Během nehody si oba přivodili několik zlomenin a vnitřních zranění. Lefebvre se teď vrací k tomu, jak se svoji privátně nasazenou DS 3 WRC týmu PH Sport trefili řadu Hinkelsteinů a nakonec skončili ve stromech. "Celou věc si pamatuji velmi jasně. Zaznamenal jsem pravou zatáčku s vrcholem, který se dá cutovat. Podle stop ostatních závodníků jsem zatočil až moc brzy, ale auto se vyklouzalo ven ze zatáčky a trefili jsme řadu Hinkelsteinů [protitankové zábrany - zkouška se jede ve vojenském prostoru]," napsal Stéphane Lefebvre na svém Facebooku.

"Poslední kámen auto roztočil a poslal jej do stromů. To bylo to, co způsobilo většinu škod." I přesto, že museli být oba dva členové posádky hospitalizováni v nemocnici a Moreau musel dokonce v sobotu odpoledne podstoupit operaci své poraněné nohy, tak oba doufají, že budou z nemocnice brzy propuštěni. Oba si také moc dobře uvědomují, jaké měli štěstí, že nebyli zraněni nějak vážněji. 

img-responsive

Stéphane Lefebre na trati Polské rally | foto: HaJ, RallyZone.cz

"Když se podíváte na stav auta, tak se cítím docela šťastný. Ochranná klec a několik dalších věcí z vybavení odvedly svoji práci, zvláště posílené části, které nejsou povinné, ale které byly přidány, aby zlepšily bezpečnost posádky. Cítím, že jsme měli velkou podporu a to ať už ze strany lékařů, tak i rodiny a kamarádů. Zabere to nějaký čas, než se zlomeniny vyléčí. Ale já jsem odhodlán vyzdravit se co možná nejdříve!" říká bojovně Gabin Moreau

"Stejně jako Gabin si myslím, že jsme byli autem dobře ochráněni. V rallysportu vnější prostředí nikdy nemůžete kontrolovat a v tomto případě jsme zaplatili férově velký trest za vyjetí. Budeme potřebovat nějaký čas, abychom se dostali na nohy. Jediná věc, která mě teď znepokuje, je fakt, že se zřejmě nebudu moci zúčastnit Tour de Corse…” dodal ještě Lefebvre.

O vážnosti nehody svědčí následující Tweet:

Vytisknout

Diskuze: Lefebvre: Nehodu si pamatuji velmi jasně, Tour de Course asi nestihnu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Evans, Elfyn

Evans vyhrál titul v Británii, jaký má úkol od M-Sportu pro zbytek roku?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud