Osamocený Ninja pojede v týmu Hayate Racing

Pavel Stavebník, 3. března 2009, 00:48 Google+

Přestože Kawasaki v MotoGP se svým továrním týmem skončila, stroj Ninja ZX-RR ve startovním poli v letošním roce ještě uvidíme.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Nasazovat ho bude tým Hayate Racing, jehož drtivou většinu tvoří personál bývalého továrního týmu výrobce motocyklů. Na postu hlavního inženýre je uváděn Ichiro Yoda a šéfem stáje bude Andrea Dosoli.

Předpokládaným jezdcem je Marco Melandri, jenž podepsal smlouvu pro letošní rok ještě s Kawasaki a Dosoli by o jeho služby velmi stál. Přestože Marco ještě definitivní spojení s novým subjektem nepotvrdil, pustili se společně do testování v Losail.

„Výsledky testů jsou pro nás enormně důležité, neboť potřebujeme zjistit náš potenciál. Podvozek i motor jsou kompletně nové a je pro nás důležité, abychom si zajistili služby Marco Melandriho, neboť je mladý a přesto zkušený," vysvětlil Dosoli.

„Má budoucnost je na vodě. Musíme ukončit starou smlouvu a uzavřít případně novou. Vím, že v týmu není mnoho peněz, to pro mne není rozhodující, ale nedokázali mi dát záruky, proto si musím motorku nejprve vyzkoušet,“ prohlásil jezdec, který nechce startovat na stroji, jenž je o tři vteřiny na kolo pomalejší a který ani nebude v průběhu roku vyvíjen.

 

Vytisknout

Diskuze: Osamocený Ninja pojede v týmu Hayate Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Dario Franchitti patří mezi favority

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud