Tesla chrání svá auta před ochránci zvířat, brzy nabídne tzv. „Psí režim"

Přeprava psa v autě také podléhá pravidlům

Přeprava psa v autě také podléhá pravidlům | foto: pixabay.com

Elon Musk prostřednictvím Twitteru potvrdil, že automobilka Tesla brzy nabídne v jedné ze svých příštích aktualizací tzv. „Psí režim." Tato novinka by měla kolemjdoucí upozornit na skutečnost, že zvíře uzavřené ve vozidle není vystaveno riziku přehřátá a že majitel vozu se brzy vrátí.

Automobilka Tesla je totiž jednou z mála, která dokáže aktivně předcházet rizikům spojeným s přehřátím zvířete uvnitř automobilu. Těchto případů přitom v posledních letech výrazně přibylo a lidé tak začínají být na parkovištích více aktivní.

Možná si i vy vzpomenete na zprávy, kdy lidé volali policisty k automobilům, v jejichž interiéru byl evidentně trpící pes. Kromě toho však řada lidí neváhá zasáhnout sama, rozbít sklo a zvíře z auta dostat svépomocí. Tato snaha chránit životy bezmocných zvířat je bezpochyby chvály hodná, ovšem někdy bývají lidí až příliš akční.

Například v tomto roce došlo k incidentu, kdy muž v americkém státě Ohio rozbil okno vozu a vytáhl z něj psa, který byl podle jeho názoru ohrožen přehřátím. Později se ale ukázalo, že majitel vozu nechal pootevřené střešní okno i okna postranní, zachránce vozu si přesto nebyl bezpečím zvířete jist a nyní řeší případ policie.

V případě Tesly však mají majitelé vozu ponechat uvnitř zapnutou klimatizaci a zvířeti tak zajistit naprostý komfort a bezpečí, ovšem o tom nemohou kolemjdoucí vědět a tak existuje riziko, že by opět mohlo dojít ke zbytečnému poškození vozu.

Tesla proto připravuje tzv. speciální psí režim, který by podle konverzace Elona Muska s jedním z jeho sledujících na Twitteru měl být schopen zobrazit vzkaz na palubním displeji, kde by kromě zprávy pro kolemjdoucí mohla být zobrazena i teplota vzduchu v kabině.

Jednoduché, chytré a snadno proveditelné. Majitelům Tesly by přitom tato drobnost mohla ušetřit nemalé komplikace spojené s výměnou rozbitého skla. Navíc se jedná o dobrou inspiraci pro ostatní automobilky, které by se v tomto ohledu mohly Teslou inspirovat. Nejde totiž jen o zvířata - řada lidí totiž nechává v rozpálených autech i své děti a zde jsou rizika naprosto stejná.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu