České auto roku 2018? Hyundai i přes agresivní kampaň pohořel, vítězem je někdo úplně jiný

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 5. ledna 2018, 14:09 Aktualizováno 5.1.2018, 15:04 Google+

Škoda Karoq byla v České republice vyznamenána prestižním titulem Auto roku 2018. Nejnovější SUV mladoboleslavské značky oslovilo odbornou novinářskou porotu složenou z 35 motoristických žurnalistů, která jej zvolila jako nejlepší automobil z pětice finalistů. Letošní ročník tradiční soutěže automobilových novinek na českém trhu přinesl modelu Karoq dokonce dvojitý úspěch. Kromě absolutního vítězství získal ještě dílčí ocenění, když vyhrál hlasování veřejnosti v kategorii malých SUV.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Auto roku 2018: Škoda Karoq

Auto roku 2018: Škoda Karoq | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

„Titul Auto roku 2018 v České republice podtrhuje veškeré přednosti modelu Karoq,“ reagoval na úspěch novinky Luboš Vlček ze Škoda Auto Česká republika. „Náš nejnovější přírůstek v segmentu SUV vyniká výjimečným jízdním komfortem, nabízí celou škálu moderních asistenčních systémů a dokáže tak být neustále on-line, přesto jde o typický model značky Škoda – prostorný variabilní vůz s vysokou spolehlivostí. Těší nás především skutečnost, že Karoq dokázal zaujmout nejen odbornou porotu, ale rovněž hlasující veřejnost. Ukazuje se, že jde o velmi praktický vůz, který byl doslova ušit na míru českým zákazníkům. Hned v prvních měsících prodeje zaznamenal velký úspěch a další nárůst objednávek registrujeme po novém roce,“ doplňuje Luboš Vlček.

Hlasování v anketě Auto roku 2018 v České republice, kterou pořádá Svaz dovozců automobilů (SDA), probíhá ve dvou liniích. V jedné svého favorita volí veřejnost, která vybírá nejlepší automobily ve čtyřech kategoriích. V hlavní části ankety pak rozhoduje pětatřicetičlenná odborná porota složená ze zástupců významných českých médií. Z jejího letošního hlasování vzešel absolutní vítěz, který má právo používat titul Auto roku 2018 v ČR.

Stejně jako v minulých letech byla i letos finálová pětice obsazena nejdůležitějšími novinkami roku 2017. V silné konkurenci se Škoda Karoq prosadila na 1. místo, když od hodnotících odborníků obdržela celkový počet 1141 bodů. Za ní skončily vozy BMW řady 5 (1123 bodů), Opel Insignia (1078 bodů), Kia Stinger (982 bodů) a Subaru Impreza (926 bodů).

Přestože Škoda Karoq vstoupila na český trh teprve v říjnu loňského roku, už si připsala na své konto více než 6 000 zákaznických objednávek. Stejně jako porotci i zákazníci oceňují její kvality v oblasti komfortu a prostornosti. Kompaktní SUV boduje také přesvědčivým projevem hnacího ústrojí a zdařilým naladěním podvozku. Kromě toho získává sympatie za konektivitu: Karoq je k dispozici s informačním systémem nejnovější generace, který lze ovládat přes kapacitní dotykový displej. Jako první Škoda nabízí volně programovatelný digitální přístrojový panel. Díky LTEmodulu a WLAN-hotspotu jsou cestující ve voze stále online.

Škoda Karoq exceluje nejen na domácím kolbišti, ale už si stihla vysloužit řadu vyznamenání i od zahraničních expertů. Automobilový časopis „Auto Bild“ a nedělník „Bild am Sonntag“ ji vyznamenaly cenou Golden Steering Wheel 2017 v kategorii malých SUV. Golden Steering Wheel platí za jedno z nejatraktivnějších automobilových ocenění v Evropě. Čtenáři časopisu „Auto Zeitung“ zase zvolili Karoq nejlepším importovaným SUV v kategorii do 25 000 eur.

S 19,1 procenty čtenářských hlasů se nejmladší člen modelového portfolia značky Škoda prosadil mezi silnými konkurenty v neustále rostoucím tržním segmentu. Čtenáři jiného odborného magazínu Auto Motor und Sport vybrali Karoq jako nejlepší designovou novinku mezi kompaktními SUV. V této anketě se Škoda vypořádala se 17 renomovanými soupeři

Vytisknout

Diskuze: České auto roku 2018? Hyundai i přes agresivní kampaň pohořel, vítězem je někdo úplně jiný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Subaru Forester

OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

reklama

Doporučujeme

Lamborghini Forsennato

Lamborghini Forsennato? Supersport, který by si šanci rozhodně zasloužil

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud