Dubajská policie dostala další extrémní vůz. A není to hypersport

OTSAW Robotics O-R3

OTSAW Robotics O-R3 | foto: OTSAW Robotics

Dubajská policie je ve světě známá zejména díky svému exkluzivnímu vozovému parku. Ten však nyní rozšíří vozidlo, které se bude mezi Bugatti a Lamborghini skutečně vyjímat.

Novým přírůstkem do garáže dubajských strážců zákona totiž bude autonomní elektrické robotické vozidlo O-R3, které bylo zkonstruováno singapurskou společností OTSAW Robotics.

O-R3 je za účelem hlídkování na ulicích a silnicích vybaven celou řadou kamer a senzorů, díky kterým je schopen nezávisle vyhodnocovat podezřelé chování, vyhledávat zločince nebo zkoumat nezvyklé chování lidí.

Z prezentačního videa je patrné, že vůz se dokáže vyhýbat překážkám, rozpozná dopravní značení a dokáže se podle něj řídit, dokáže identifikovat různé pohyblivé objekty a dokáže se mezi nimi pohybovat. Umí ale vyhodnotit i přestupky či trestné činy a sledovat podezřelého. Pokud se však podezřelý někam vzdálí, vozítko by mělo být schopno vyslat dron, který bude ve sledování pokračovat.

K jeho kamerám a senzorům se navíc mohou dálkově připojit policisté z jakéhosi velícího středisky, kteří díky robotovi mohou lépe prozkoumat podezřelé situace.

Do služby by se vozítka měla dostat ještě před koncem tohoto roku. Ačkoliv nevíme jaké počty vozidel chce dubajská policie pořídit, podle webu AutoGuide se Dubaj stane prvním městem, kde budou veřejnou bezpečnost hlídat roboti.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu