Česká policie dostala bavoráky. Podívejte se, co jim chybí

Česká policie dostala BMW i3

Česká policie dostala BMW i3 | foto: BMW Česká republika

Česká policie dostala do své služby novou posilu. Tu tvoří německé vozy BMW řady i3. Kde všude je najdeme?

Podle informací přímo z vedení BMW si tři kousky vyžádala Praha, přičemž další počet i3 zamíří jako posila městské policie v Brně, Pardubicích, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Písku, Zlíně a také Ostravě.

Prakticky tak po celé ČR budeme moci potkat zajímavé elektro policejní auta. Zajímavostí je, že BMW auta poskytla zcela bezplatně na půlroční testování. A jelikož je to BMW, zde zde podmínka, že pokud policisté najedou 6 tisíc kilometrů, auta se budou muset vrátit dřív, jak do ono půl roku.

Ve standardní výbavě vozu je kabel pro nabíjení z rychlonabíjecích stanic. Nesmí chybět ani karta Charge Now s bezplatným tarifem. Trošku pak necháme, že z celé zásilky vozidel bude mít pouze jeden kus prodloužený na tři stovky kilometrů. Ptáme se proč? Ostatní kusy totiž neujedou na jedno nabití více jak 200 km.

img-responsive

Česká policie dostala BMW i3 | foto: BMW Česká republika

Pojďme si alespoň připomenout, co se vlastně skrývá v útrobách policejních aut. Je zde elektromotor, který díky lithium-iontovým akumulátorem umístěným v podlaze nabízí výkon 170 koní a točivý moment 250 Nm. Nejvyšší rychlost je omezena na 150 km/h a jestli jste si všimli, autům chybím majáčky...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu