Víme kdo vyhrál anketu automobilová novinka roku!

mercedes-benz s

mercedes-benz s | foto: Mercedes-Benz

Kdo si myslel, že nejoblíbenější novinkou roku se v Evropě stalo LaFerrari, nebo hybridní sporťák od BMW model i8, tak se trochu seknul. Absolutní vítěz je totiž úplně jiné auto.

Na internetu je mnoho anket. Od těch, které jsou lokální jen na jednotlivých motoristických serverech, až po ty největší celoevropské. Mezi jednu z celoevropských anket patří i Auto Award.

Anketu Auto Award organizuje server autoscout24.de a letos proběhl již 12. ročník. Pravidelně se zúčastňuje velké množství respondentů, z celé Evropy. V tomto posledním ročníku, odpovídalo celkem 191 363 lidí a volilo nejlepší automobilové novinky.

Absolutním vítězem se stal nový Mercedes-Benz S-coupé, který znovu otevírá dveře do kategorie luxusních kupé, která již mále zanikla. Samozřejmě, jako každá velká anketa, má i Auto Award podkategorie.

Mezi ně patří „nejrychlejší auto“, tu suveréně ovládlo LaFerrari, následuje kategorie elektromobilů, kterou vyhrál (k našemu údivu) hybridní BMW i8. Další kategorií je „nejúspornější automobil“, tu vyhrála Toyota Auris Touring Sports Hybrid. No cenu za poslední kategorii „nejvýhodnější auto“ si odvezl Opel Adam, který rozhodně nepatří k nejlevnějším modelům ve své třídě.

Zdroj: Auto Award


Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu