HGP: 640 koní v Goflu? Žádný problém

Golf R36 by HGM

Golf R36 by HGM | foto: Archiv AutoRoad.cz

Zatím nejrychlejší verzí Volkswagenu Golf, kterou seženete v každém obchodě, je verze R32 o výkonu 250 koní. Nejvýkonnější ze všech však není, tento primát drží ultimativní verze W12, která se do prodejen nedostala. Nevadí, máme tu náhradu.

Tuneři z HGP už se na Golfu jednou vyřádili. Shledali, že šestiválec 3,2 pod kapotou je zbytečně malý, dali mu vale a místo něho použili třísetkoňový 3,6 z Passatu R36.

Teď se na něj ale podívali... a co nevidí. Toho místa všude kolem motoru... To musíme nějak napravit, řekli si. A tak přiobjednali dvojici turbodmychadel, aby prostor vyplnili. Jak je muselo hřát u srdce, když zjistili, že jejich výtvor má finální výkon rovných 600 koní.

600 koní rozdělených na obou nápravách stačilo k zajetí stovky za 3,8 a dosažení maximální rychlosti 327 km/h.

Jenže 600 je málo. HGP se podívali motoru dále na zoubek a dalšími úpravami zvýšili výkon až na neskutečných 640 koní, to je jen o 10 méně než generovala speciální verze 6,0L W12 s motorem místo zadních sedaček. 40 koní navíc jistě ukrojí několik desetin ze zrychlení a přidá pár kilometrů na maximálce, přesná čísla však ještě nejsou zveřejněna.

Mezi W12 a dílem HGP je ovšem jeden velký rozdíl. Dílo od HGP si můžete koupit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu