Renault Clio Sport - ďáblík na kolech

Clio Sport

Clio Sport | foto: Renault ČR

V těchto dnech přichází na český trh malé, ale velmi rychlé auto - Renault Clio Sport. Dokonce známe už i cenu!

Renault Clio Sport je, jak již název říká, sportovní derivát modelu Clio. Při pohledu na něj vás samozřejmě upoutá jeho atletická postava. Rozšířené přední a zadní nárazníky, snížená linie karoserie, profilované podběhy, odsávací otvory či vzduchový difuzor v zadním nárazníku posilují jeho sportovní a aerodynamický vzhled a určitě vás nenechají v klidu.

Ovšem největší perla na vás čeká pod kapotou. O pohon se totiž stará 2,0 litrový nepřeplňovaný benzínový čtyřválec, který při 7250 ot/min dává nádherný výkon 145 kW (litrový výkon tak dosahuje magické hranice 100 koní a to prosím bez přeplňování). Maximální točivý moment je 215 Nm při 5500 ot/min. Clio Sport tak zrychlí na 100 km/hod za 6,9 vteřiny a rozjede to až na 215 km/hod.

O přenos výkonu na vozovku se starají dvanáctipaprsková litá 17'' kola, která jsou obutá do pneu 215/45, zastavení zase mají na starosti brzdy Brembo. Čtyřpístkové třmeny vepředu brzdí chlazený kotouč o průměru 312 mm, vzadu jsou jednopístkové třmeny a kotouč o průměru 300 mm. Šestistupňová mechanická převodovka má speciálně upravené řazení. 

Bezpečnost má na starost armáda airbagů (dva čelní, které se nafouknou v závislosti na intenzitě nárazu, dva boční vpředu, dva okenní vpředu/vzadu a dva airbagy proti podklouznutí integrované v sedácích) doprovázená elektronickými pomocníky (ABS s elektronickým systémem rozdělování brzdné síly EBV, stabilizační systém ESP s protiprokluzovým systémem ASR a systémem nedotáčivosti CSV).

Pokud chcete sportovat na silnici s tímhle malým ďáblíkem, nachystejte si 713 000 Kč Přesně tolik za něj totiž zaplatíte.

Foto: Renault ČR

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu