Mitshubishi Lancer Evolution IX MR

Lancer Evolution IX MR

Lancer Evolution IX MR | foto: Mitsubishi Motors

Od 29. srpna si můžete koupit vylepšenou verzi Mitsubishi Lancer Evolution IX MR. Ovšem jenom v Japonsku.

Lancer Evolution IX MR je k dostání ve verzi sedan i combi, které se nazývá wagon. Písmena MR v názvu jsou zkratka Mitshubishi Racing a nynější verze je již druhá v pořadí. První se dostala na svět v únoru 2004.

Mitshubishi Lancer IX MR je k dostání ve dvou variantách: GSR má šestistupňovou ručně řazenou převodovku, verze RS má pětistupňovou převodovku určenou pro sportovní soutěže. Wagon má také dvě verze: GT s šestistupňovou řučně řazenou převodovku a GT-A má pětistupňový automat.

Motor je známý 2,0 litrový agregát MIVEC, který má vylepšené materiály turbodmychadla, výkony ale zůstaly nezměněny. Agregaát tudíž dává 206 kW (250 koní) při 6 500 otáčkách a točívý moment je 407 Nm při 3 000 otáčkách za minutu.

Upravený je také přední spojler, který lépe upravuje proudění vzduchu kolem vozu a pod vozem, nové jsou také 17'' lité kola Enkei, snížený podvozek zase zajišťuje lepší jízdní vlastnosti. K dostání je MR pouze ve čtyřech barvách: stříbrná cool metalíza, bílá Pearl, šedá medium Purplish a červená Solid.

Foto: Mitsubishi Motors

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu