V čem jezdí Jenson Button mimo závody F1?

S2000

S2000 | foto: Honda Motor

Jako jezdec továrního týmu Honda F1 Racing je pochopitelné, že britský jezdec Jenson Button využívá flotilu japonské automobilky i pro soukromé účely.

Button mimo jiné řídí i model Honda NSX, který vyšel na světové trhy v roce 1990, kdy pro jeho design a skvělé řízení tento model využíval i legendární Ayrton Senna. Button se prohání na dálnicích  kolem Monte Carla v sytě žluté Hondě NSX a je s ní maximálně spokojený.

Jenson Button, britský jezdec Formule 1 je velký blázen do automobilů: „NSX je zatraceně fantastické auto,“ řekl Brit nedávno. „Je opravdu velmi hezká, vyvážená, se skvělým motorem a převodovkou. Jednou jsem ji řídil na testovací trati Hondy v Tochigi, kde jsme spolu dosáhli rychlosti 172 mil za hodinu. To bylo v mém životě nejrychleji, co jsem jel se sériovým autem. Byla to fantastická zkušenost.“

Button velmi rád brouzdá silnice Evropy a k tomu využívá dalších modelů Hondy, kterými ještě jsou Civic Type-R a S2000, jenž jsou vhodné pro ulice Monte Carla, kde Jenson žije. Button oba modely vlastní v černé barvě.

Foto: Honda Motors

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu