Passat v německu vede

Passat

Passat | foto: Volkswagen

Volkswagen passat je v německu nejoblíbenějším autem. Rozhodli tak čtenáři všeobecné automobilové asociace ADAC. Passat si odnesl cenu „Gerber Engel“ pro rok 2006.

„Gerber Engel“ je jedna z nejvýznamnějších cen v automobilovém průmyslu a v překladu znamená Žlutý anděl což je synonymem pro pomocné vozy ADAC. Čtenáři časopisu ADAC Motorwelt a návštěvníci internetových stránek rozhodli jednoznačně o vítězství VW Passatu svými 320.000 hlasy.

Do hlasování byly zapojeny všechny nové vozy od října 2004 až do konce roku 2005. Passat je v prodeji od března 2005. Pro Volkswagen je vítězství velkou pýchou a je dalším stupněm spolehlivosti mezi spotřebiteli, stejně tak je to zdroj motivace pro naše zaměstnance, dodal Wolfgang Bernard, předseda VW značky.

Během několika měsíců od vypuštění nového Passatu se vyšplhal na vrchol střední třídy, s celkem 98.136 registracemi se podílel na trhu se 17,3 %, v prosinci 2005 to už bylo 26,7 %! Pro tento model je to další vítězství do sbírky, která obsahuje prvenství v „Topauto 2006“ nebo „zlaty volant“.

zdroj: Volkswagen group

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu