Kia Sorento na cestě kolem světa

Sorento

Sorento | foto: Kia Motors

SUV Sorento dokončilo 27 000 km ze své expedice kolem světa. Švédský řidič Christer Gerlach dosáhl jako první objet Zemi po jeho obvodě.

16. prosince dorazil dobrodruh a rekordman 61-letý švéd Christer Gerlach k vratům Stockholmského paláce. Cesta trvala přesně čtyři měsíce. Jeho vozidlo, Kia Sorento prokázala naprostou důvěru ve výkonu, spolehlivosti, kvality a cestovním pohodlím i pro takto náročnou cestu.

Trasa kolem zeměkoule vedla přes 11 zemí, včetně Kazachstánu, Mongolska, Sibiře a severní Koreji. Pro tuto cestu si vybral model s 3,5 - litrovým motorem V6 s automatickou převodovkou, pohonem všech kol a s běžnými silničními pneumatikami. Skrz tuto náročnou expedici si Sorento i bez podpory servisu vedle naprosto bezporuchově, došlo pouze k jedné výměně motorového oleje. V Koreji následovaly dva defekty a výměna žárovky. Později se projevil uvolněný světlomet. Zbytek cesty přes USA a Mexiko po Route 66 a největší transportní lodí do německého Bremenhavenu až do rodného Švédska proběhla bez poruchy. Viceprezident Kia motors je výsledkem nadšen a může dále propagovat heslo značky „The Power to Surprise“

zdroj: Kia motors

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu