AUTOKLUB PEUGEOT RALLY TALENT – Vyškov je pro Dvořáka další výzvou

Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Autoklub Peugeot Rally Talent

Po úvodním křestu na Kopné čeká mladé členy projektu Autoklub Peugeot Rally Talent další výzva v podobě startu na 26. ročníku Rally Vyškov. Posádka Jan Dvořák a Jiří Kalkus pojede s novým Peugeotem 208 R2, který pro ně připravuje tým BRYNDA Racing.

„Dnes jsme testovali nově připravený vůz v Bělé pod Bezdězem. Mám skvělý pocit z auta, během dne se nám podařilo podstatně zrychlit. V řízení jsem se střídal s Jirkou Bryndou a jeho rady mi obzvlášť pomohly. Po krizi na Kopné jsme se spolujezdcem dále trénovali přípravu rozpisu. Částečně jsme ho upravili především v psaní horizontů, brzd a nečistot na trati. Do Vyškova se moc těšíme. Na podzim jsme si v rámci přípravy na Autoklub Peugeot Rally Talent projeli tratě loňského ročníku a učili se psát rozpis. Erzety kolem Vyškova se mi moc líbí, nejvíce asi úvodní Ivanovická brána. Díval jsem se do seznamu přihlášených posádek a konkurenci v erdvojkách máme požehnanou. Jedeme se hlavně učit, tak si s tím neděláme těžkou hlavu,“ těší se na svůj další start Jan Dvořák.

„Doufám, že z Kopné, která byla plná až úsměvných nováčkovských přehmatů, si oba naši mladíci odnesli spoustu cenných zkušeností. Ty jsou, jak víme mnohdy nepřenosné a i přes intenzivní zimní přípravu si posádka musela prožít svůj těžký závodní křest. Předpokládám u druhého učebního startu méně bouřlivý průběh,“ říká s úsměvem Stanislav Kafka, manažer APRT.   

Šestadvacátý ročník Rally Vyškov odstartuje již tuto sobotu 5. května 2018 rychlostní zkouškou Ivanovická brána. Pro posádky je připraveno celkem 67 kilometrů rychlostních zkoušek.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu