Peugeot Rally Academy se chystá na Barum

Radka Matthey, 27. srpna 2015, 15:58 Google+

Po dvou závodech v Ypres a v Estonsku, které byly obtížné pro celý tým, se kompletní sestava Peugeot Rally Academy představí na Barum Czech Rally Zlín. Charles Martin se vrací za volant vozu Peugeot 208 T16. Diogo Gago, který bude chtít úspěšně zakončit program FIA ERC Junior, doprovodí vedoucího týmu Craiga Breena, jehož jediným cílem bude získat čtvrté vítězství v sezóně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Barum Czech Rally Zlín je již řadu let neodmyslitelnou součástí Mistrovství Evropy FIA v rallye (ERC) a rovněž neuvěřitelně populární sportovní akcí v České republice. Barum Rally, která se jede po úzkých a hrbolatých silnicích v zalesněném zlínském kraji, přichází pro Craiga Breena a Scotta Martina v pravý čas. Od začátku roku nasbírali tři vítězství na třech různých druzích povrchu a nyní mají před sebou jediný cíl, zvítězit v tomto náročném českém závodě, který zahrnuje celkem 230 kilometrů měřených úseků.

„Půjde již o mou třetí účast na této obtížné trati, která je velmi rychlá, ale úzká a hrbolatá. V  roce 2014 jsme vyjeli z trati a závod jsme nedokončili, takže tentokrát nechci udělat žádné chyby a po našich dvou posledních neuspokojivých výsledcích chci bodovat. Vím, že se budu moci spolehnout na pomoc celého týmu, aby se mi to povedlo,“ prohlásil Craig Breen. 

Do druhého vozu Peugeot 208 T16 usednou vítězové 208 Rally Cup 2014 Charles Martin a Thierry Salva, kteří se již nemohou dočkat, až opět zažijí závodní atmosféru. Charles má za sebou ve  FIA ERC velmi úspěšný debut. V Irsku získal páté místo a na Azorských ostrovech se umístil v první desítce, přičemž se obou akcí zúčastnil poprvé. Spoléhá na osvědčenou výkonnost Peugeotu 208 T16 na asfaltu, která by mu mohla přinést dobrý výsledek.

„Nemůžu se dočkat, až usednu za volant vozu 208 T16 a vyrazím na tuto legendární akci. Myslím, že nám na velmi specifických úsecích Barum Rally pomohou zkušenosti z Irska. Na tuto rallye jsem se pečlivě připravoval, zejména sledováním videí. Mým cílem je dostat se mezi prvních pět. Spoléhám také na testovací jízdy, které připravuje Peugeot Rally Academy. Pracuje se při nich na co nejlepším seřízení vozu 208 T16, který byl už loni na těchto silnicích hodně rychlý,“ uvedl Charles Martin.

Na start šestého a posledního závodu FIA ERC Junior v barvách Peugeot Rally Academy se postaví i Diogo Gago, vítěz juniorské kategorie 208 Rally Cup 2014. Diogo Gago a jeho spolujezdec Jorge Carvalho jsou od začátku sezony velmi rychlí, a to na všech typech terénu. Budou moci spoléhat na vůz Peugeot 208 R2, který je v seriálu FIA Junior ERC velmi oblíbený. Ze 14 vozů jich bude na startu 10! Portugalská posádka je v současné době v juniorském žebříčku šestá a stále má možnost získat titul vicemistra Evropy FIA ERC Junior. Bude se moci spolehnout na zkušenosti Peugeot Rally Academy, díky níž loni v Barumce v juniorské kategorii zvítězil Stéphane Lefebvre. „Přeji si především tuto úžasnou sezónu v barvách týmu Peugeot Sport úspěšně dokončit. Proto se chci v závodě umístit do 5. místa a získat co nejvíc bodů, abych se mohl v pořadí mistrovství posunout výš.“

Za volantem vozu 208 R2 se dále objeví vítěz estonské rallye Ralfs Sirmacis z Lotyšska, který je v současné době v celkovém pořadí juniorské kategorie na druhém místě. Za ním se drží dva další vozy Peugeot 208 R2. Jeden řídí Nor Steve Rokland a druhý Brit Chris Ingram, kterého podporuje Peugeot UK. Na startu se objeví rovněž Brit Jon Armstrong, Mattias Adielsson ze Švédska, Joachim Wagemans z Belgie, Kristof Klausz u Maďarska, Lukasz Pieniazek z Polska, Tomáš Pospíšilík z ČR a Florin Tincescu z Rumunska, což svědčí o tom, že vůz 208 R2 je mezi mladými řidiči z celé Evropy velmi oblíbený.

 

Celkové pořadí ERC 2015 před Barum Czech Rally Zlín (8/10)

1. Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) 133 bodů

2. Craig Breen / Scott Martin (Peugeot 208 T16) 128 bodů

3. Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) 82 bodů

4. Robert Consani (Citroën DS3 R5) 55 bodů

5. Siim Plangi (Mitsubishi Lancer Evo10) 43 bodů…

...

17. Charles Martin / Thierry Salva (PEUGEOT 208 T16) 17 bodů

 

Celkové pořadí  ERC Junior 2015 před Barum Czech Rally Zlín (6/6)

1. Emil Bergkvist (Opel Adam R2) 128 bodů

2. Ralfs Sirmacis (Peugeot 208 R2) 87 bodů

3. Steve Rokland (Peugeot 208 R2) 79 bodů

4. Chris Ingram (Peugeot 208 R2) 78 bodů

5. Marijan Griebel (Opel Adam R2) 75 bodů

6. Diogo Gago / Jorge Carvalho (Peugeot 208 R2) 60 bodů…

 

 

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Rally Academy se chystá na Barum

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hudec, Martin - Picka, Petr

Itinerář si převzalo celkem 129 posádek, přijeli všichni favorité!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud