Rally Agropa Pačejov nabídne kvalitní startovní pole

Jan Dušek, 5. srpna 2015, 09:46 Google+

Oblíbená západočeská soutěž se pojede již tuto sobotu. Nově vzniklá Rallysprint série vzbuzovala u některých pořadatelů obavy o naplnění startovního pole. Pačejovským navíc nenahrávalo ani to, že jsou jediným „českým“ podnikem v kalendáři. Převážná část seriálu se totiž odjede na Moravě. Nakonec ve startovní listině figuruje velmi pěkných 123 posádek. Z toho je 31 posádek přihlášeno do Mistrovství České republiky v rally historických vozidel. Historická vozidla na pačejovskou rally vždy patřila a základna západočeských posádek to jen dokládá. Dalších devět posádek se představí v rámci České trofeje v rally pravidelnosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopáček, Václav jun.

Kopáček, Václav jun. | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

O absolutní prvenství budou bojovat účastníci takzvaného Poháru 2+ pro silné vozy s pohonem všech kol. Tam se představí několikanásobný vítěz EPLCond rally Agropa Roman Odložilík. Ten přiveze svůj Ford Fiesta R5. V barvách domácího Automotoklubu Pačejov bude startovat Jan Sýkora se Štěpánem Palivcem také s Fordem Fiesta R5. Po velmi dobrém výkonu na Rally Bohemia musíme mezi velké favority zařadit i posádku Dohnal – Venclík na velmi atraktivním voze Ford Focus WRC. Pozadu nebude chtít jistě zůstat ani Martin Vlček nebo Petr Trnovec na vozidlech Škoda Fabia S2000. Velkou bitvu můžeme očekávat mezi produkčními vozy. Tam bude startovat velký favorit Václav Kopáček s Barborou Rendlovou na Subaru Impreza. Po velmi dobrém výkonu na posledním podniku ve Vyškově lze očekávat kvalitní časy také od Pavla Ševčíka na Mitsubishi Lancer. Ve Vyškově zazářil také Radoslav Nešpor s atraktivní Porsche 997 GT. Uvidíme, zda mu budou sedět i pačejovské tratě. Unikátní vůz Toyota Corolla WRC představí plzeňský Jiří Jírovec.

V hlavním poli Rallysprint serie nebude chybět nikdo ze špičky. Velkým favoritem je průběžně vedoucí posádka Smékal – Hýbnerová na Citroenu DS3. Stejný vůz představí další špičkový jezdec Ondřej Bisaha. Konkurenční Renaulty osedlají Patrik Rujbr a Jan Lunga. Nebude chybět tovární jezdec Peugeotu Sport ČR Tomáš Pospíšilík na Peugeotu 208 R2. Stejný vůz bude pilotovat další favorit Martin Vopatřil. Exotický Ford Fiesta Kit Car po několika letech v Pačejově ukáže Petr Zedník. V rallysprint serii je tedy adeptů na vítězství hned několik. Lze tedy očekávat tuhé boje o body do seriálu.

V Mistrovství ČR historických automobilů je největším favoritem posádka Krejča – Šárka na Škodě 130 LR. Se stejným vozem bude o vítězství bojovat legendární okruhový závodník Břetislav Enge s dcerou Lucií. Za domácí Automotoklub Pačejov se o čelo popere Václav Hostaš s Janem Valešem na voze Lada 2105 VFTS. Exotickou Alfu Romeo představí posádka Hustý – Tesař, která mnohokrát ukázala, že se i s tak starým vozem nechá bojovat o první místo. Asi nejhezčí vozidla startovního pole – Lancia Beta představí domácí Jaroslav Kroupar. Druhý vůz bude pilotovat Jaroslav Strnad.

Startovní pole nabízí bezesporu kvalitu i kvantitu. Nezbývá tedy, než se do Pačejova a okolí přijet podívat. Vše začne v pátek večer předstartovní show na náměstí v Horažďovicích, zakončenou velkolepým ohňostrojem. V sobotu se pak již bude bojovat na rychlostních zkouškách. Nejlepší posádky jsou očekávány v cíli kolem 17. hodiny.

Všechny podrobné informace k EPLcond Rally AGROPA jsou k dispozici na www.rallyagropa.cz.

Vytisknout

Diskuze: Rally Agropa Pačejov nabídne kvalitní startovní pole

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier může už v Německu vyhrát titul, za jakých okolností?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud