IMSA: Cadillac byl v Sebringu suverénně nejrychlejší, Montoya chce do Ferrari

iM3, 27. února 2017, 07:21 Google+

Dvoudenní kolektivní testování na okruhu v Sebringu se stalo doménou prototypů Cadillac DPi-V.R, které v obou dnech obsadily první tři příčky. Testů v seriálu IMSA SportsCar Championship se zúčastnil i bývalý pilot formule 1 a IndyCar Juan Pablo Montoya a hned pokukoval po závodním angažmá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wayne Taylor Racing

Wayne Taylor Racing | foto: ROLEX

Sdílejte článek

Nejrychlejších časů jsme se dočkali na závěr testů, kdy Jordan Taylor objel jedno kolo za 1:49.600. O pouhých padesát jedna setin za ním skončil Filipe Albuquerque a dalších 36 setin ztratil třetí Dane Cameron. Prototypy Cadillac tak na hrbolatém Sebringu nenašly soupeře a jako jediní se dostaly pod hranici jedné minuty a padesáti vteřin.

Prototypy ORECA, Ligier Nissan a Mazda výrazně ztrácely a nejrychlejší Stephen Simpson s ORECOU měl o sedm desetin pomalejší čas. Naopak poslední Renger van der Zande měl s vozem Riley/Multimatic ztrátu 2,3 sekundy.

Na závěr testovacího dne přeskočila Corvetta v rukou Jana Magnussena dominují fordy zaznamenala čas 1:58.525. Dirk Werner s novým Porsche 911 byl pomalejší jen o šest tisícin a až třetí v kategorii GTLM byl nakonec Ford Ryana Briscoa.

Šesté místo v GTLM patřilo Ferrari 488 týmu Risi Competizione, s nímž se v Sebringu vozil i dvojnásobný vítěz Indianapolis 500 Juan Pablo Montoya. Kolumbijec se nechal slyšet, že by svezení s Ferrari nenechal jen u testů a rád by své zkušenosti rozšířil i na závod. Na dvanáctihodinovku v Sebringu má však Risi Competizione potvrzenou posádku ve složení Toni Vilander, Giancarlo Fisichella a James Calado. Na 24h v Le Mans však Calado pojede za tým AF Corse a sedačka v americkém ferrari je zatím neobsazená.

V kategorii PC zůstal na čele navzdory absenci v odpoledním testu tým Starworks Motorsport a v GTD byl s vozem Porsche 911 GT3 R nadále nejrychlejší Colin Braun z týmu CORE autosport.

Výsledky třetího testu
Výsledky čtvrtého testu

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Cadillac byl v Sebringu suverénně nejrychlejší, Montoya chce do Ferrari

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Robert Kubica při testování v týmu ByKolles

WEC: Robert Kubica je připravený na návrat

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud