WEC: Čínský kapitál ovládl další tým

iM1, 3. února 2017, 21:00 Google+

Další akvizicí čínského kapitálu se stal britský tým Manor WEC. Nový tým ponese název CEFC Manor TRS Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prototyp LMP2 Oreca 07 týmu CEFC Manor TRS Racing pro sezónu 2017

Prototyp LMP2 Oreca 07 týmu CEFC Manor TRS Racing pro sezónu 2017 | foto: manorwec.com

Sdílejte článek

Spojením čínské společnosti Talent Racing Sports (TRS) a britského týmu Manor vzniká nový, velmi konkurenceschopný tým s působností v kategorii LMP2 vytrvalostního mistrovství světa. TRS původně podporoval China Racing Team v závodech Formule E ročníku 2014, aby se poté přemístil do WEC, kde v loňském ročníku podporoval tým Baxi DC Racing.

V roce 2017 dochází ze strany čínských investorů k dalšímu kroku, kterým je přímý vstup čínského konglomerátu CEFC Energy Company Limited do světa WEC. CEFC působí v oblasti energetiky a patří mezi TOP 500 firem světa. Interně se CEFC dělí na tři základní skupiny, které sdružují 15 dceřinných společností s celkovým obratem přes 38 miliard USD.

Tým CEFC Manor TRS Racing bude ve World Endurance Championship ročníku 2017 nasazovat dva vozy Oreca 07 s motory Gibson v kategorii LMP2.

Greame Lowdon, president a sportovní ředitel týmu Manor WEC: „Jsme opravdu rádi, že budeme v roce 2017 dále pokračovat ve World Endurance Championship a to díky zahájení dlouhodobé spolupráce s CEFC, Baxi a TRS. V loňském sezóně, která byla naší první ve vytrvalostním mistrovství světa, jsme získali mnoho cenných zkušeností, ze kterých budeme čerpat v nadcházející sezóně ve velmi konkurenční kategorii LMP2. Letos je to celkově již naše 28 sezóna v motorsportu a nemůžeme se dočkat, až znovu začneme naplno závodit.

Joe Li, předseda Talent Racing Sports: „Je to pro nás velká čest, že můžeme spolupracovat s tak legendárním závodním týmem, jakým je Manor. Pevně věříme, že se naše partnerství neomezí pouze na WEC kategorii LMP2. V této fantastické globální závodní sérii představujeme více čínských značek. Se silnou podporou, které se nám dostává od týmu Manor, je naším cílem vidět brzy vlát čínskou vlajku na nejvyšším stupni.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Čínský kapitál ovládl další tým

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

John Filippi

WTCC: Potvrzeno, Filippi mění techniku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud