Roman Rusinov navzdory hrozbám setrvá ve FIA WEC, opouští ale tým JOTA sport

iM3, 31. ledna 2017, 07:20 Google+

Ruský závodník, za nímž stojí petrolejářský gigant G-Drive, ještě v listopadu hrozil odchodem z šampionátu FIA WEC, pokud organizátoři nevyhoví jeho požadavkům zařazení v licenčním žebříčku jezdců. Nyní však Rusinov oznámil, že se vrací – navzdory výhružkám.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rusinov, Roman

Rusinov, Roman | foto: G-DRIVE Racing

Sdílejte článek

Roman Rusinov se svými kolegy vyhrál tři poslední závody kategorie LMP2 loňské sezony FIA WEC. To mu vyneslo třetí příčku v hodnocení jezdců a zároveň povýšení ze stříbrného jezdce do zlaté třídy. Proti tomuto přerozdělení do profesionálnější skupiny se však Rusinov ohradil. Nutno podotknout, že slibům o odchodu z šampionátu nedostál a letos se vrací v kooperaci s týmem TDS Racing.

Rusinov a jeho mecenáš G-Drive tak vstoupilo již do třetí spolupráce za poslední tři roky. V loňském roce se pod bannerem G-Drive skrýval tým JOTA Sport a v předchozí sezoně šlo o OAK Racing. Na letošní ročník to pak bude francouzský tým TDS Racing.

Francouzi loni působili v šampionátu ELMS, kde skončili na druhém místě. Pierre Thiriet, který provoz prototypu LMP2 u TDS Racing z velké části financuje, letos utvoří dvojici s Romanem Rusinovem a jakožto tým G-Drive budou bojovat o vavříny ve světovém šampionátu. Právě Thiriet je tím potřebným stříbrným jezdcem, který musí mít každý tým v LMP2. Třetí jezdec tohoto uskupení v prototypu ORECA 07 ještě nebyl potvrzen, ale spekuluje se o Willu Stevensovi, který byl strůjcem dvou výher loňské sezony G-Drive.

TDS Racing však nenasadí vůz jen pro G-Drive. Již v listopadu oznámil, že v mistrovství světa připraví prototyp ORECA 07 pro Matthieua Vaxiviera, veterána Emmanuela Collarda a Francoise Perroda.

img-responsive

Rusinov, Roman | foto: G-DRIVE Racing

Vytisknout

Diskuze: Roman Rusinov navzdory hrozbám setrvá ve FIA WEC, opouští ale tým JOTA sport

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Masaryk Racing Days Brno 2016

FIA CEZ letos obohatí pohárové vozy Lamborghini týmu Mičánek Motorsport

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud