Bahrajn: ByKolles uzavírá sezónu 2016 solidním výsledkem

iM1, 23. listopadu 2016, 18:00 Google+

Vůz #4 týmu ByKolles Racing dojel v Bahrajnu po bezchybném výkonu na celkovém osmém místě. V konečném pořadí šampionátu obsadil prototyp LMP1 tohoto německého soukromého týmu druhou příčku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prototyp CLM P1/01 týmu ByKolles Racing s posádkou Oliver Webb, Simon Trummer, Pierre Kaffer

Prototyp CLM P1/01 týmu ByKolles Racing s posádkou Oliver Webb, Simon Trummer, Pierre Kaffer | foto: Bykolles Racing

Sdílejte článek

Boris Bermes, traťový vedoucí týmu: „Naši přímí konkurenti nás porazili, ale upřímně musíme uznat, že nám chyběla rychlost. Celý tým pracoval skvěle, dělali jsme vše, co bylo v našich silách. Pokud se podívám zpětně na celou letošní sezónu, mám z ní smíšené pocity. Šance na dobé výsledky nám zhatilo mnoho technických problémů. Nyní tvrdě pracujeme na přípravách na nadcházející sezónu. Budeme dále vyvíjet náš CLM P1/01, abychom se v roce 2017 vrátili silnější. V posezónním testu jsme náš vůz poskytli Robertu Kubicovi a Francescu Draconemu, kteří s ním absolvovali první jízdy v LMP.

Simon Trummer: „Byl to další těžký závod. Na začátku bylo velké horko a museli jsme být opatrní na pneumatiky. Okolo závodní stopy bylo hodně gumových žmolků z pneumatik, které představovali hlavně pro aerodynamiku určité nebezpečí. Jsem rád, že jsme letos dosáhli alespoň jednoho vítězství. Děkuji celému týmu za usilovnou práci v letošním roce.

Oliver Webb: „V Bahrajnu jsme si jeli svůj vlastní závod. Neměli jsme moc možností posunout se vpřed a zezadu na nás nikdo netlačil. Je dobře, že jsme se v závodě vyvarovali chyb. Celý tým pracoval po celou sezónu velmi obětavě, ale bohužel jen velmi zřídka jsme za to byli odměněni.. Škoda, že sezóna skončila, rád bych absolvoval další závody.

Pierre Kaffer: „Byl to celkově solidní závod, který lze rozdělit do tří hlavních částí. Na začátku jsme bojovali vpředu a snažili se o co největší rychlost, ale potom se nám začaly přehřívat brzdy a nakonec jsme šetřili techniku, abychom dojeli do cíle. Bylo také obtížné pracovat s pneumatikami a držet je po celý stint v optimální teplotě. Bohužel jsme ztratili hodně času v boxech, když jsme museli doplnit olejovou náplň. Celkově to byl pro nás těžký rok, tým pracoval tvrdě a zato by si zasloužil větší úspěch. To by nás mělo pozvednout pro příští sezónu.

Vytisknout

Diskuze: Bahrajn: ByKolles uzavírá sezónu 2016 solidním výsledkem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Robert Kubica se připravuje ke svému testu v prototypu LMP1 týmu ByKolles Racing

Robert Kubica se účastnil tradičního závěrečného Rookie testu WEC v Bahrajnu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud