Bahrajn: Aston Martin je blízko mistrovským úspěchům

iM1, 16. listopadu 2016, 22:00 Google+

Vůz Aston Martin #95 s posádkou Marco Sorensen, Nicki Thiim je velice blízko letošnímu titulu v kategorii GT profesionálních jezdců a tým bojuje také o korunu v kategorii GT značek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aston Martin Vantage #95 posádky Nicki Thiim, Marco Sorensen vede startovní pole vozů LMGTE Pro

Aston Martin Vantage #95 posádky Nicki Thiim, Marco Sorensen vede startovní pole vozů LMGTE Pro | foto: Aston Martin Racing

Sdílejte článek

Týmu Aston Martin Racing se ve druhé části sezóny poměrně dařilo a v posledním závodě v Bahrajnu může získat oba tituly: pohár značek v kategorii LMGTE a také pohár pro nejlepší letošní profi GT posádku. Zatímco v průběžném pořadí značek je britská stáj před posledním závodem na druhém místě se ztrátou 10 bodů na vedoucí AF Corse Ferrari, mezi piloty je duo Sorensen/Thiim nejlepší s náskokem 12 bodů.

Paul Howarth, šéf týmu: „Letošní sezóna rychle utekla a já nemohu uvěřit tomu, že za několik dnů přijde její konec. Po celý rok všichni v týmu odváděli maximum a dokonale realizovali naši závodní strategii nejlépe, jak to bylo možné. Také naši partneři Dunlop a Total nás maximálně podporovali a úzce spolupracovali při naplnění našich cílů. Při všech našich letošních úspěších hráli významnou roli. Pokud chceme v šampionátu uspět, musí každý z nás tvrdě pracovat a plně se soustředit, abychom mohli v sobotu večer pozvednout nad hlavu mistrovský pohár.

Nicki Thiim (Aston Martin #95): „Jsou to velké nervy, ale už od Šanghaje se připravujeme na tento rozhodující víkend, abychom si byli jisti, že jsme nic neopomněli a byli jsme maximálně připraveni na rozhodující závod. Chceme letošní sezónu zakončit co nejlépe a maximálně využít veškeré úsilí, které jsme tomuto možnému úspěchu v průběhu celého roku věnovali. Všichni si přejeme zisk titulu, byla by to ta nejlepší odměna za všechnu tu tvrdou práci, kterou jsme po celý rok odváděli. Jsem rád, že máme určitý náskok v poháru jezdců, ale současně můžeme vybojovat i titul značek a potom budeme mít dvojnásobný důvod o víkendu pořádně slavit.

Vytisknout

Diskuze: Bahrajn: Aston Martin je blízko mistrovským úspěchům

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Atraktivita vytrvalostních závodů spočívá hlavně v bohatém startovním poli vozů s různou výkonností - pak o akci není nouze

Komentář: A nebude to málo Antone Pavloviči...? - díl 2

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud