Čína: SMP Racing dostal oba vozy do cíle

iM1, 10. listopadu 2016, 08:30 Google+

V osmém závodě letošní sezóny se oběma vozům ruského týmu SMP Racing podařilo vyhnout jakýmkoli kolizím a v pořádku dojet do cíle. Šance na konečné 5. místo v letošní sezóně je velmi reálná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vůz týmu SMP Racing s posádkou Viktor Shaitar, Kirill Ladygin, Vitalij Petrov

Vůz týmu SMP Racing s posádkou Viktor Shaitar, Kirill Ladygin, Vitalij Petrov | foto: SMP Racing

Sdílejte článek

Ruský tým SMP Racing přijel do Šanghaje s cílem upevnit průběžnou 5. pozici v letošním ročníku vytrvalostního mistrovství světa. Oběma vozům se však v kvalifikaci moc nedařilo a startovaly až ze 4. řady.

Pro okruh Shanghai International Circuit je charakteristický velmi hrubý asfaltový povrch a zejména hodně náročné pravé zatáčky, vlivem čehož zde nejvíce trpí levá přední pneumatika. Do závodu proto obě posádky vyjely s odlišnou strategií. Posádka #27 (Michail Aljošin, Nicolas Minassian, Maurizio Mediani) měla za úkol využít rychlosti prototypu BR01 a snažit se nejen v zatáčkách, ale především na rovinkách vytěžit maximum bez ohledu na opotřebení pneumatik, proti tomu druhý vůz #37 (Kyrill Ladygin, Viktor Shaitar, Vitalij Petrov) se měl naopak snažit v maximální možné míře pneumatiky šetřit. Pravidelně by zajížděl pouze k výměně levého předního kola a ostatní pneumatiky by tak byly schopny vydržet dvojnásobnou porci okruhů. Tím by posádka dosáhla výrazného zkrácení času potřebného k zastávkám u mechaniků, což by umožnilo vozu #37 posouvat se pořadím vpřed. Tato strategie vycházela z pravidla, při kterém smí při zastávce v boxovém stání před garáží na voze pracovat maximálně 4 mechanici a při výměně pneumatik se smí použít jen jedna vzduchová pistole.

Obě posádky se pevně držely stanovené strategie, ale plán se přesto nepodařilo zcela naplnit. Všechny pitstopy se udály bez sebemenších problémů, jednotlivé stinty proběhly čistě, bez žádných kolizí, ale byť oba prototypy dojely v pořádku do cíle závodu, stačilo to pouze na šestou (#27) a sedmou (#37) pozici.

Díky tomuto výsledku se sice obě posádky týmu SMP Racing propadly průběžným pořadím šampionátu na 7. resp. 8. místo, ale jejich ztráta na 5. pozici (ESM #30) je minimální. Průběžné šesté místo patří sice týmu Strakka Racing (66 bodů), ale tento tým z letošního šampionátu již předčasně odstoupil právě před čínským závodem. Před posledním letošním závodem v Bahrajnu na soupeře ztrácí 3 (#27) resp. 10 (#37) bodů. Vše je tedy ještě otevřené a rozhodovat se bude až za 10 dnů v ostrovním království v Perském zálivu.

Vytisknout

Diskuze: Čína: SMP Racing dostal oba vozy do cíle

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Šanghai 2016 - stupně vítězů

Čína: Dvojité pódium pro tým Toyota Gazoo Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud