Austin: James Bond si vybral dobře

iM1, 20. září 2016, 16:30 Google+

Aston Martin si ve spalujícím žáru dojel pro vítězství v obou kategoriích LMGTE a zaslouženě se chladí šampaňským

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Posádka Sorensen, Thiim ve voze #95 míří k vítězství

Posádka Sorensen, Thiim ve voze #95 míří k vítězství | foto: Aston Martin Racing

Sdílejte článek

LMGTE Pro

Po přetahované o nejlepší časy v kvalifikaci, startoval Aston Martin #95 z pole position. Posádka Nicki Thiim a Marco Sorensen svou rychlou, bezchybnou jízdou s pravidelnými stinty nenechala nikoho na pochybách a potvrdila vítězstvím čtvrté letošní pódiové umístění v řadě. Díky tomuto výkonu se oba jezdci i celý tým zabydlují na první příčce průběžného pořadí letošního seriálu WEC v kategorii LMGTE Pro.

Nicki Thiim hned po projetí pod šachovnicovým praporem řekl: „Už bylo načase vyhrát, je to už poměrně dlouho, co jsem stál na nejvyšším stupni. Kluci odvedli perfektní práci i přes to, že pracovali v omezených podmínkách. V Mexiku jsem chyboval a tak bylo důležité přijet sem a odvést dobrý výkon. Je to fantastické, že Aston zde zvítězil v obou třídách. V průběhu roku jsme dosáhli určitého pokroku a doufám, že v této progresi budeme pokračovat i v dalších závodech.

Marco Sorensen, který závod rozjížděl, k tomu dodává: „Jsem za nás za všechny, za Nicka, za tým i za mne, opravdu velmi šťastný. Byl to velmi těžký závod, protože se na nás stále tlačila obě Ferrari. V závěru mého posledního stintu se ve voze porouchala vysílačka a takže to ke konci bylo hodně stresující. Ale vše jsme zvládli a Nicki, který byl ve voze při posledním stintu, dovezl vůz bez problémů do cíle.

Darren Turner a Fernando Rees dovezli sesterský vůz #97 do cíle na konečném pátém místě a přidali do týmové sumy pár bodů v šampionátu značek.

LMGTE Am

Třetí tovární Aston Martin Vantage V8 hájí barvy týmu v pomalejší amatérské kategorii. I zde britský vůz dominoval startovnímu poli, když po vítězné kvalifikaci zvítězil i v závodě. V prvním kole závodu sice Pedro Lamy ztratil vedoucí pozici, ale po několika okruzích ji vydobyl zpět a potom už posádka Pedro Lamy, Paul Dalla Lana a Nikolas Lauda jen navyšovala svůj náskok na konečných 1:02,838 min.

Nikolas Lauda, který dojížděl s vozem #98 do cíle, zhodnotil závod takto: „Pro Aston Martin Racing to byl skvělý víkend. Dvě pole position a dvě vítězství, to je ten nejlepší výsledek. Měli jsme perfektní závod a kluci odvedli fantastickou práci. Všechny pitstopy byly dokonalé, i když zde panovalo takové vedro. Pedro i Paul byli skvělí a pokaždé, když jsem sedal do auta, jsme měli pohodlný náskok. I přes to jsem se ale musel hodně soustředit, abych se vyvaroval chyb a dovezl vůz v pořádku domů. Jsem na náš výkon hrdý, protože vítězství to vůbec nebylo tak jednoduché.

Paul Howarth, šéf týmu Aston Martin Racing: „Není žádných pochyb o tom, že toto byl jeden z našich nejvýraznějších výkonů. Každý člen týmu i všech našich partnerů, kteří přijeli sem do Austinu, ti všichni mají svůj podíl na našem dnešním úspěchu. Je to nesmírně cenný okamžik pro Aston Martin Racing. Tři pole position v řadě, výhra v Mexiku a dvojité vítězství v Pro i Am, to je fantastické. Tým jde od úspěchu k úspěchu a my se můžeme ještě více zaměřit na naše cíle v letošní sezóně.

Vytisknout

Diskuze: Austin: James Bond si vybral dobře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vůz Signatech Alpine A460 posádky Lapierre, Menezes, Richelmi

Austin: Alpine slaví vítězství, které stálo mnoho fyzických sil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud