Po 24h Le Mans přistoupily některé týmy k personálním změnám

iM1, 17. července 2016, 17:14 Google+

Byť se závodem 24h Le Mans uzavírá teprve první třetina letošní sezóny, znamená závod v určitém slova smyslu její pomyslný vrchol. Právě po extrémním podniku přistupují některé týmy ke změnám ve složení svých posádek pro zbytek šampionátu. Přinášíme přehled některých doposud zveřejněných změn.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Různě výkonné vozy v jediném závodě, specifikum vytrvalostních podniků. Na snímku prototyp Oreca 05 Nissan z třídy LMP2 pronásledovaný Fordem GT startujícím ve třídě LMGTE.

Různě výkonné vozy v jediném závodě, specifikum vytrvalostních podniků. Na snímku prototyp Oreca 05 Nissan z třídy LMP2 pronásledovaný Fordem GT startujícím ve třídě LMGTE. | foto: G-DRIVE Racing

Sdílejte článek

G-Drive Racing (LMP2)
Do konce letošní sezóny šampionátu WEC posílí 25letý Brit Alex Brundle posádku R-R (Roman Rousinov, René Rast). První ostrý start si Alex Brundle odbude 24. července na Nürburgringu.
 
„Alexovy zkušenosti s vytrvalostními závody jsou pro nás velmi cenné,“ prohlásil Sam Hignett, šéf týmu G-Drive. „Alex patří mezi nejlepší závodní jezdce ve Velké Británii a jsme velice potěšeni, že rozšířil náš tým.“
 
Sám jezdec popsal své nové angažmá následovně: „Je mi velkou ctí závodit v týmu G-Drive. Reného zkušenosti a Romanova rychlost a dravost z nás dělá velmi silnou posádku. Těším se na společné výzvy.“
 
Díky příchodu Alexe Brundela do týmu G-Drive Racing se má Will Stevens, který doplňoval uvedenou posádku v závodě 24h Le Mans, navrátit zpět do týmu Manor.

Strakka Racing (LMP2)
Lewis Williamson, bývalý jezdec seriálů Formule Renault 3,5 a GP3 podepsal kontrakt s týmem Strakka Racing. Svůj závodní debut v kategorii LMP2 v šampionátu WEC 2016 si odbude v nadcházejícím závodě na Nürburgringu. Při něm nahradí Dannyho Wattse a do kokpitu vozu Gibson 015S – Nissan usedne společně s Nickem Leventisem a Jonny Kanem.
 
Dan Walmsley, šéf týmu Strakka Racing vyzdvihl pokroky, kterých Lewis Williamson dosáhl. „Chceme dát Lewisovi šanci a zapojit jej do ostrého závodního víkendu. Jen takto můžeme posoudit jeho závodní vyzrálost. Myslíme již na nadcházející sezónu, ve které Lewis může obsadit naši závodní sedačku.“
 
Danny Watts v týmu zůstává i nadále a zapojí se do některého ze zbývajících závodů letošního seriálu WEC.

Aston Martin (LMGTE)
Tým Aston Martin redukuje své posádky, které nasazuje v kategorii GTE Pro. Po zbytek letošní sezóny se v každém voze této britské značky budou střídat jen dva jezdci. Tato úprava platí již od nadcházejícího závodu 24. července na Nürburgringu. Závodní tým opouští Fernando Rees a Jonny Adam, ve voze se st. číslem 95 se budou střídat Nicki Thiim a Marco Sorensen, vůz s číslem 97 budou řídit Darren Turner a Richie Stanaway.
 
Týmový šéf Paul Howarth k této změně říká: „Se začátkem druhé poloviny sezóny jsme upravili složení našich závodních posádek. Tyto změny nám pomohou maximalizovat šance na úspěch v letošní sezóně. Rád bych poděkoval Fernandovi a Jonnymu za jejich letošní úsilí a obzvláště bych chtěl vyzdvihnout jejich nasazení při minulém závodě 24h Le Mans.“
 
Rees s Adamem budou s Aston Martin Racing spolupracovat i nadále v rámci širších týmových aktivit, nebudou však již součástí továrního závodního týmu.
 
Posádka vozu Aston Martin V8 Vantage ve složení Pedro Lamy, Mathias Lauda a Paul Dalla Lana pro kategorii GTE Am zůstává beze změny.

Manor (LMP2)
Někdejší brazilský jezdec Formule 1 Antonio Pizzonia se vrací do šampionátu WEC, konkrétně k týmu Manor. Oficiální prohlášení týmu k uvedenému posílení jezdeckého složení se očekává v nejbližší době. Není totiž doposud jasné, jakou pozici bude v týmu zastávat Will Stevens, který se k Manoru vrací od G-Drive Racing (jak je uvedeno výše). Pizzonia má totiž doplnit posádku James Jakes a Tor Graves, ke které se měl původně posadit právě navrátilec Stevens. Posádka druhého vozu týmu Manor ve složení Matthew Rao, Richard Bradley, Roberto Merhi zůstává nezměněna.

Rebellion Racing (LMP1)
V týmu dohází k předem avizované změně, Nelson Piquet jr. měl podepsaný kontrakt pouze na první 3 závody letošní sezóny (Silverstone, SPA-Francorchamps, Le Mans) a od červencového závodu na Nurburgringu jej nahradí švýcarský jezdec Mathias Beche.

SMP Racing (LMP2)
Do týmu SMP Racing se vrací ruský jezdec Devi Markozov, který po Le Mans nahradí Michaila Aljošina. Zbytek posádky vozu se st. č. 27 tvoří Nicolas Minassian a Maurizio Mediani.

Chip Ganassi Racing (LMGTE)
Tým provozující Fordy GT s tovární podporou detroitské automobilky posílí bývalý vítěz Le Mans Harry Tincknell.

Larbre Competition (LMGTE)
Do vozu Chevrolet Corvette C7 se startovním číslem 50 se vrací italský jezdec Paolo Ruberti, který začátkem června utrpěl zlomeninu bederního obratle. Ruberti doplní své původní spolujezdce, kterými jsou  Yutaka Yamagishi a Pierre Ragues.

Vytisknout

Diskuze: Po 24h Le Mans přistoupily některé týmy k personálním změnám

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nový Ford GT určený pro FIA World Endurance Championship včetně 24 hodin v Le Mans

Ford je po Le Mans spokojený, mění budoucí plány

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud