Enge továrním jezdcem Aston Martin Racing

Daniel Šupa, 2. února 2005, 18:07 Google+

Aston Martin Racing oznámil šestici jezdců pro letošní sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: ALMS

Sdílejte článek

Ve dvou vozech DBR9 se budou kromě českého jezdce střídat David Brabham, Peter Kox, Pedro Lamy, Stephane Ortelli a Darren Turner. Poprvé se šestice sešla 31. ledna při testu v Sebringu. Jaké bude konkrétní složení posádek bude oznámeno až těsně před startem 12hodinového závodu.

„Je fantastické mít takovou talentovanou sestavu jezdců. S většinou z nich jsme již spolupracovali, takže jsme si jisti jejich nasazením a společným úsilím při vývoji DBR9,“ prohlásil šéf týmu George Howard-Chappell.

A jaké jsou cíle? „David Brabham je proslulý zájmem o značku Aston Martin, tvrdil mi, že příprava vozu na vítězství v Le Mans trvá tři roky. Doufáme, že to zvládneme rychleji, ale bylo by nereálné přemýšlet o vítězství ve třídě GT1 již při blížící se 12hodinovce v Sebringu,“ konstatoval obchodní ředitel Aston Martinu Jonathan Ward.

„Sebring považuji za opravdový začátek našeho vývojového programu, protože poprvé jezdíme za podmínek, které můžeme očekávat v průběhu celé sezony. Jsem rád, že mám tak dobré kolegy, jakými jsou Peter, kterého znám velmi dobře, a Pedro, který má zkušenosti z formule 1. Před námi je ještě dlouhá cesta a musíme postupovat krok za krokem, protože naše práce teprve začala a musíte očekávat, že ne vždy vše půjde přesně podle plánu. Nicméně tým je velmi zkušený a jsem přesvědčený, že budeme mít velmi konkurenceschopný vůz,“ říká český jezdec.


Foto: ALMS

Vytisknout

Diskuze: Enge továrním jezdcem Aston Martin Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

da Matta zakotvil u PKV Racing - anotační foto

da Matta zakotvil u PKV Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud