Další zastávkou FIA GT1 World je Slovensko

iM2, 7. června 2012, 22:36 Google+

Čtvrtým podnikem FIA GT1 World Championship bude ve dnech 8. až 10. června 2012 závod na slovenském okruhu Slovakia Ring. Tomáš Enge a světový šampionát GT1 zde budou debutovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Tomáše Engeho a jeho týmového kolegu Alberta von Thurn und Taxise čeká čtvrtý podnik FIA GT1 World na Slovensku. Pro českého jezdce se bude jednat o téměř domácí závod poté, co byl po roce 2010 závod na Masarykově okruhu zrušen. Pro české fanoušky tak přichází po roce jedinečná příležitost, jak libereckého závodníka v bojích o nejvyšší příčky osobně podpořit.

"V loňském roce jsem na Slovakia Ringu odjel několik kol, když jsem zde vozil hosty. Okruh tedy znám a musím říci, že se mi moc líbí. Je to nový okruh, ale naštěstí to není stavěné dle standartu poslední doby, jako třeba Bahrain nebo Abu Dhabi. Tento okruh je oproti jiným záživný," uvedl k premiérovému startu na Slovakia Ringu Tomáš Enge.

"Budu samozřejmě velmi rád, když na Slovensko dorazí co nejvíce fanoušků. Je to skoro můj domácí závod. Čeští fanoušci mají zase možnost vidět tyto závody blízko českých hranic. Doufám, že se nám je podaří potěšit dobrým výsledkem. Alespoň pódiem," dodal liberecký závodník.

Závodní víkend na Slovakia Ringu začne v pátek dvěmi volnými tréninky. V sobotním programu je kvalifikace od 9:15 hod a kvalifikační závod od 13:45 hod. Nedělní hlavní závod je naplánovaná na 14:45 hod.

Závody šampionátu FIA GT1 World Championship můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách televizní stanice SPORT 5. V sobotu 9. června od 13:30 hod kvalifikační závod a v neděli 10. června hlavní závod od 14:00 hod.

www.tomas-enge.cz <http://www.tomas-enge.cz/>
www.facebook.com/TomasEnge
www.twitter.com/astonmartin007

zdroj: bpa.cz; Milan Bydžovský

Vytisknout

Diskuze: Další zastávkou FIA GT1 World je Slovensko

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

Farfus: Zkušenosti důležitější jak úspěch

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud