Těžké časy pro Hallidaye a Parisyho

iM2, 4. června 2012, 20:33 Google+

Novozélanďan Matt Halliday a jeho francouzský kolega, Mike Parisy, zažili v Navařře těžký víkend. Poté, co v minulém závodu získali svoje první vítězství, tak jejich Porsche GT3 R Exim Bank Team China ve Španělsku nedosáhlo ani na podium.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: JohnRourke/SRO

Sdílejte článek

V sobotní kvalifikaci se oba jezdic v autě vystřídali, když Halliday dostal vůz až na 4. místo poté, co Parisy prošel prvními dvěma částmi kvalifikace. Nicméně v sobotním nočním hodinovém závodu duo zažilo zklamání, když dojeli až jedenáctí.

Parisy závod začal a po skvělém startu přiváděl celé pole do první zatáčky okruhu. Zde byl však vytlačen z trati, na kterou se vrátil na čtvrtém místě. Po dalším nezaviněném kontaktu se propadl až na osmé místo na konci úvodního kola. Po povinné zastávce se za volant posadil Halliday a na trať se vrátil na 11. místě. Na tomto místě závod také dokončil. Na druhou stranu musíme připustit, že na této trati je předjíždění velmi těžké.

V hlavním závodu jel první stint Halliday, když do závodu odstartoval samozřejmě z 11. pozice. Předvedl některé odvážné manévry a společně s Parisym se dostali až na osmou pozici. Francouz byl však chvíli před cílem opět roztočen jiným autem a do cíle dojel až na 12. místě.

"Přijeli jsme do Navarry s tím, že to je okruh, který by neměl moc sedět našemu Porsche, ale byli jsme velmi potěšeni, když se nám podařilo kvalifikovat na čtvrtém místě poté, co jsme z auta dostali maximum. V prvním závodu mě bohužel jeden vůz vytlačil z tratě hned v první zatáčce. My jsme se propadli do skrumáže ve středu pole, ze které je velmi těžké se dostat, což rozhodlo o našem víkendu. Ve druhém závodu jsme měli také problém, když nás zdržení při zastávce stálo výpadek z bodované osmičky, a tak i nějaké cenné body z hlavního závodu. Momentálně se přesouváme na čtvrtý závod na Slovensko, kde se pokusíme získat další vítězství."

Vytisknout

Diskuze: Těžké časy pro Hallidaye a Parisyho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mortara, Edoardo

Spielberg: Mortara poprvé v DTM vyhrál

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud