Navarra: Hexis a McLaren vítězí i dnes

iM2, 27. května 2012, 11:44 Google+

ZÁVODNÍ VÍKEND; Týmy účastnící se MS GT1 vozů se tento víkend sešli k třetímu pokračovaní šampionátu ve Španělsku. Závodní víkend probíhá pouze v sobotu a neděli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: JohnRourke/SRO

Sdílejte článek

Výsledky závodu: zde

Dvojice týmu Hexis,  Fred Makowiecki a Stef Dusseldorp, zažila fantastický víkend ve španělské Navařře, když si po včerejším vítězství v kvalifikačním závodu připsali vítězství i dnes. Poté, co se posádka McLarenu MP4-12C musela ke včerejšímu vítězství prokousat z pole, dnes do hlavního závodu startovala z pole position. Hned po startu si začala budovat náskok a získala přesvědčivé vítězství.

Jediná menší kaňka na dnešním výkonu se stala v boxech, když se Dusseldorpovi po převzetí vozu nepodařilo úplně hladce odjet z boxů, ale jejich náskok byl dostatečný na to, aby i tak byli ve vedení. Druhý McLaren řízený Gregoirem Demoustierem jel v první polovině závodu na druhém místě. Fantastické zastávky v boxech v podání týmu All Inkl však stály za tím, že se McLaren propadl až za oba vozy s trojcípou hvězdou ve znaku. Ačkoliv měl Alvaro Parente lepší závodní rychlost, tak se před vůz posádky Thomas Jager/Nicky Pastorelli na třetí místo nedostal.

Poté, co minulý týden vyhráli Marc Basseng a Markus Winkelhock 24 hodinovku na německého Nürburgringu, pokračují v dobrých výkonech a dnes brali se svým SLS AMG druhé místo. Michaela Bartelse potkala v úvodních kolech závodu závada spojky na jeho BMW týmu Vita4One a jezdec se propadl až na 15. místo. Když vůz ale od Nizozemce převzal Yelmer Buurman, tak se dokázal probojovat až na páté konečné místo, navíc zajel nejrychlejší kolo závodu. Hned za ním dojeli týmový kolegové, Nikolaus Mayr-Melnhof a Mathias Lauda.

Peter Kox a Darryl O'Young nedokázali využít dobré rychlosti jejich Lamborghini a dojeli až sedmí, ale se slušným náskokem na osmé Audi týmu WRT pilotované Oliverem Jarvisem a Frankem Stipplerem. Na devátém místě byl náš Filip Salaquarda s Ferrari AF Corse. Desítku uzavíralo druhé Audi týmu WRT posádky Vanthoor/Ortelli.

Výsledky kvalifikačního závodu: zde

Hexis získal pro McLaren MP4-12C jeho první vítězství na mezinárodní scéně a sice v kvalifikačním závodu GT1 World Championship v Navařře. Úvodní stint odjel Stef Dusseldorp, který vůz se startovním číslem 1 dostal ze zadních míst na roštu až na druhé místo v závodu. Pak vůz převzal Fred Makowiecki, který se dostal před týmového kolegu, Gregoire Demoustiera, a také do čela závodu. Do konce závodu pak už před sebe nikoho nepustil.

Kolega Demoustiera, Alvaro Parente, se s druhým McLarenem dostal do čela závodu ve 3. zatáčce, když byl přemotivovaný Milos Pavlovic na Fordu GT při předjíždění Mike Parisyho na Porsche až moc široký a oba vyhnal mimo stopu. Parete pak začal rychle ujíždět vítězi kvalifikace, Darrylu O'Youngovi na Lamborghini týmu Reiter. Ten se totiž musel hlavně soustředit na Mercedes týmu  All-Inkl, který mu dýchal na záda.

Kvůli nedostatku paliva při najíždění na start musel Yelmer Buurman se svým BMW Z4 startovat místo z druhého místa z boxové uličky. Holanďan však během zastávek zůstal na trati déle než kdokoliv jiný, a tak mohl profitovat z volné trati před sebou. Michael Bartels tak vůz přebíral na průběžném třetím místě. Šéf týmu Vita4One byl ke konci závodu pod tlakem Lamborghini, za jehož volantem seděl Peter Kox. Bartels však pro svůj tým udržel podium, když zajel jeho nejrychlejší kolo v posledním kole závodu.

Mercedesy týmu All-Inkl zakončily na pátém a šestém místě v pořadí Marc Basseng, za ním byl Nicky Pastorelli. Boj o sedmé místo však byl velice vzrušující, když mezi sebou bojovali Mathias Lauda (BMW), Oliver Jarvis (Audi) a Toni Vilander (Ferrari). Vše se rozhodlo až v posledním kole.

Výsledky kvalifikace: zde

Výsledky druhého volného tréninku: zde

Výsledky prvního volného tréninku: zde

Vytisknout

Diskuze: Navarra: Hexis a McLaren vítězí i dnes

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Všechny 3 značky na podiu, co na to šéfové?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud