Bývalý pilot F1 odmítl nabídku Aston Martinu

Afanasijev/Zuber

Afanasijev/Zuber | foto: JohnRourke/SRO

Bývalý jezdec F1, Antonio Pizzonia, mohl v letošní sezoně MS GT1 vozů startovat ve voze Aston Martin týmu Valmon. Jenže Brazilec nabídku odmítl.

V několika předešlých letech bylo kolem Antonio Pizzonia poměrně klidno. Po svých krátkých angažmá u Jaguáru a Williamsu v F1 se musel poohližet jinde. V sériích ChampCar a Indycar se nedokázal prosadit. Naposledy jezdil 31letý jezdec ve formulové sérii Superleage. Její problém ale byl, že si nedokázala získat oblibu mezi diváky.

Promotér MS GT1, Stephane Ratel, dokázal na poslední chvíli doplnit startovní pole o další 3 týmy. Mezi nimi byl i ruský Valmon, který nasazuje vozy Aston Martin. Pizzonia dostal od týmu nabídku, aby jezdil v jednom z jejich vozů, ale tu odmítl: "Měli jsme sjednanou určitou dohodu, ale na poslední chvíli ucukl," prozrazuje teď Ratel.

Pizzonia a jeho manažer, Geraldo Rodrigues, ale vyjádřili pochybnosti o kvalitě ostatních pilotů týmu. Díky tomu dostal u týmu na poslední chvili šanci Maxime Martin, který sdílí kokpit s Alexei Wasiliewem. Jak bude pokračovat budoucí kariéra Pizzonii je otázkou.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu