Toyota představuje vůz pro Le Mans

iM2, 24. ledna 2012, 21:26 Google+

Toyota dnes představila svůj vůz pro Le Mans. S vozem se zúčastní už letos 24h v Le Mans. Původně sice plánovala startovat pouze s jedním vozem, nakonec však pojede se 2 auty. Vůz byl dnes oficiálně představen veřejnosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.audi-motorsport.info

Sdílejte článek

Japonský výrobce dnes na okruhu Paul Ricard, Francie, testoval poprvé vůz, který má benzinový motor a také elektromotor. Toyota navíc řekla, že zvažuje, že by nasadila dva vozy TS030 HYBRID do WEC. Zatím nebyli potvrzeni žádní další jezdci, kteří pojedou s druhým vozem v Le Mans.

Za nejvážnějšího kandidáta je považován jezdec Toyoty v japonských Super GT a také Formule Nippon, Hiroaki Ishiura. Ten už pro Toyotu i testoval. Tým také potvrdil, že s novým strojem již během shakedownu, který se konal 11. až 13. ledna také na Paul Richard, najezdil několik set kilometrů, včetně jízd v noci. Tehdy s ním jezdili Alex Wurz a Nicolas Lapierre, kteří budou sdílet první vůz s Kazuki Nakajimou, a také již zmíněný Ishiura.

Dnes bylo také oznámeno, že si TS030 HYBRID odbyde svůj debut během druhého závodu WEC, který se koná ve Spa 5. května. Další závody WEC, kterých se tým zúčastní, budou oznámeny později.

Pohonná jednotka TS030 HYBRID je založen na standardním motoru V8 o objemu 3,4l. Ta již byla testována vloni v Lolach týmu Rebellion Racing. Pro ukládání energie, která vzniká při brždění, jsou namísto baterií použity super-kondenzátory. Toyota má zatím připraven systém, který bude ukládat energii buďto z přední nápravy nebo ze zadní. O tom, který v budoucnu použije, se rozhodne časem.

TS030 HYBRID bude chtít navázat na úspěšnou tradici vozů japonské značky ve slavném vytrvalostním závodě. V letech 1991-1993 nasazovali Japonci TS010 skupiny C, poté přišel na řadu v letech 1998 a 1999 vůz označený TS020 ve třídě GT-One.

Foto zde.

Zdroj fotek: www.motorsport-total.com

Vytisknout

Diskuze: Toyota představuje vůz pro Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Paffett: V DTM je to jako v F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud