McLaren bude v reprezentován Hexisem

iM2, 24. listopadu 2011, 22:00 Google+

McLaren bude v příští sezoně GT World Championship reprentován týmem Hexis. Francouzský tým se rozhodl nasazovat MP4-12C.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Makowiecki/Sarrazin

Makowiecki/Sarrazin | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Auto se stalo způsobilým pro tento šampionát díky technickým změnám, které dovolí účastnit se strojům specifikace GT3. V uplynulých dvou sezonách totiž mohla závodit pouze auta kategorie GT1. Šéf McLaren Group, Martin Whitmarsh, říká: "Jsem potěšen, že Hexis bude jezdit s 12C GT3 v roce 2012. McLaren podstoupil riskantní vývojový program v roce 2011 a jsme si jistí, že 12C GT3 bude nejspolehlivější, nejefektivnější a bude pro ně výhodné jet s tímto vozem v GTčkách."

"Vzhledem k tomu, že FIA GT World Championship pro rok 2012 příjme předpisy GT3, tak se nám naskytla možnost prezentovat se zde se současným týmem z této série, Hexisem. S inženýrskou podporou pro McLaren GT a autem prošpikovaným technologiemi z F1, si jsem jistý, že bude naše partnerství úspěšné."

Aston Martiny v barvách Hexisu tak příští sezonu již neuvidíme...

Tým Hexis letos vyhrál týmový titul, když nasazoval vozy Aston Martin GT1. Týmový šéf, Philippe Dumas, věří, že se změna vozu na McLaren vyplatí hlavně z dlouhodobého hlediska. "O tomto projektu jsme začali uvažovat na jaře, když byla představena GT3 verze MP4- 12C. Ve Wolkingu (vývojové centrum McLarenu, ponz. red.) jsmě měli jednání, ale bylo zřejmé, že vývoj vozu kategorie GT1 nebyl v plánech McLarenu. Vlastně jsem nikdy nepřestal doufat."

Příští rok se můžeme těšit na nové speciály v poli... (foto: f1news.cz)

"Zůstali jsme dále v kontaktu a párkrát se ještě potkali. Debut MP4-12C GT3 ve Spa ještě posílil mé přesvědčení. Už máme jasná pravidla [pro rok 2012], která slibují velmi vzrušující šampionát. Hodně výrobců, tunerů a týmů pracuje na svých projektech. Další velká oznámení jsou očekávána v následujících dvou týdnech. Jsme opravdu hrdí na to, že budeme jedni z prvních, kteří budou moci závodit s McLarenem 12C GT3 a na tuto novou výzvu se již těšíme," zakončil Dumas.

Vytisknout

Diskuze: McLaren bude v reprezentován Hexisem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Tomczyk podepsal smlouvu u BMW!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud