Příští rok bez Marc VDS

iM2, 25. října 2011, 14:32 Google+

Ze startu týmu Marc VDS s vozy BMW v novém MS GT vozů plnánovaném na příští rok nic nebude. Belgický tým se po letošním finále v San Luis ze šampionátu stahuje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kuppens/Leinders

Kuppens/Leinders | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Další těžká rána pro nové MS GT vozů od Stephana Ratela: Poté, co šéf SRO musel pustit své plány, podle kterých se mělo i v novém MS GT vozů jezdit s vozy kategorie GT1, k ledu, musel zrušit účast dalšího týmu. Tým Marc VDS, který podle Ratela projevil jako jeden z prvních zájem startovat s vozem kategorie GT3, se stahuje. Letos nejsilnější tým nasazující vozy Ford získal teprve před několika týdny v čínském Ordosu své první vítězství v hlavním závodu v MS GT1. Podle Ratela měl příští rok nasazovat speciály BMW.

Z toho tedy nic nebude. Týmový manažer, Bas Leinders, oznámil, že se tým bude soustředit na vytrvalostní závody podporované společností Blancpain, kde závodili s BMW již letos. "Koncentrovat se na boj o titul v tak náročné sérii jako Blancpain vytrvalostní série, není lehkým úkolem," říká Leinders.

"Jedinou cestou, jak být každý víkend konkurenceschopnými, je, že na tuto sérii zaměříme naši plnou pozornost. Z tohoto důvodu jsme museli učinit těžké rozhodnutí, že po dvou úspěšných letech vystoupíme z MS GT1," řekl dále Bas. Stejně jako nové MS GT vozů, tak i současné MS GT1, tak i Blancpain vytrvalostní závody se jedou pod záštitou SRO.

Vytisknout

Diskuze: Příští rok bez Marc VDS

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Harley-Davidson svolává 308 000 motocyklů! Mají špatná brzdová světla

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud