Neuvěřitelné vítězství pro Ford

iM2, 14. května 2011, 16:06 Google+

SACHSENRING, KVALIFIAKČNÍ ZÁVOD; Frederic Makowiecki a Maxime Martin získali neuvěřitelné vítězství v kvalifikačním závodě v Německu. Dvojice dokázala vyhrát s více než 7s náskokem, do závodu startovala z místa 14.!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kuppens/Palttala

Kuppens/Palttala | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Za takový enormní posun muže posádka vděčit především neuvěřitelném prvnímu stintu Frederica Makowieckiho, který dokazal předjet velkou spoustu soupeřů a a když začaly zastávky v boxech, byl už vůz na pátem místě. Tým se rozhodl nechat Makowieckiho na trati co nejdéle a po skvělé práci mechaniků v boxech se Ford GT vrátil těsně za Aston Martinem s číslem 3 dvojice Stef Dusseldorp a Clivio Piccione.

I mechanici Hexisu odvědli skvělou práci, ale po výjezdu Fordu na trať byl Aston pod velkým tlakem, který trval nakonec pouze jedno kolo. Poté Martin britský vůz předjel a dojel si pro vítězství. Třetí místo obsadil Aston Martin posádky Stefan Mücke a Darren Turner týmu Young Driver s číslem 8. Mücke dokázal těsně před cílem závodu předjet Warrena Hughese na Sumo Power Nissanu GT.

Hned po startu závodu jsme byli svědky kolize hned tří Fordů GT. Ford Marc VDS s číslem 40 a  Ford týmu Belgian Racing GT s číslem 9 spolu kolidovali hned po startu, do kolize se zapletl i druhý vůz týmu Belgian Racing s číslem 10. Tato kolize zapříčinila výjezd safety caru.

Po restartu bylo v čele Lamborghini týmu All-Inkl, jenže velice nepovedená zastávka vůz srazila na místo 9. Poté sice vůz domácího týmu dokázal předjet několik soupeřů, ale v závěru závodu se roztočil a klesl polem zpět na místo 7.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Neuvěřitelné vítězství pro Ford

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Zandvoort: Spengler vyhrál kvalifikaci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud