Čech Martin Matzke bude jezdit s Fordem!

iM2, 21. března 2011, 17:14 Google+

Belgian Racing oznámil jednoho ze svých jezdců pro letošní rok v šampionátu GT1 World Championship, je jím český mladík Martin Matzke!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Allemann/Frey

Allemann/Frey | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Matzke se do premiérové třídy mezi sportovními vozy posouvá se zkušenostmi z Evropského šampionátu GT3. „Jsem moc rád za to, že jsem dostal tuto možnost. Ford GT týmu Belgian Racing se zdá být velmi konkurenceschopným náčiním. Už se opravdu nemohu dočkat, až si vůz na trati v Abu Dhabi vyzkouším,“ říká Matzke.

„Před startem prvního závodu nás čeká pouze jeden test, ale tým je velmi zkušený a jsem si jistý, že mi budou schopni pomoci s přestupem do vozu GT1.“
Matzke má pouze 21 let a bude nejmladším jezdcem na startu šampionátu. Tým Belgian Racing chtěl podepsat s takto mladým jezdcem. Jejich cílem je totiž vychovat budoucí hvězdu GT vozů.

„Chtěli jsme Martina, protože je stále mladý, ale už má spoustu zkušeností s GT3. Tuto sezonu budeme mít příležitost, abychom rozvinuli jeho talent, spíše než abychom jen angažovali někoho zkušeného. Letošní rok je první v dlouhodobém plánu,“
říká Laurence Hansssen, manažer týmu Belgian Racing.
Vytisknout

Diskuze: Čech Martin Matzke bude jezdit s Fordem!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Abraham při premiéře v MotoGP třináctý. V Kataru vyhrál Stoner

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud