Novým jezdecem Young Driver AMR Pedro Lamy

iM2, 16. září 2010, 13:44 Google+

Mezi sportovními vozy je už Pedro Lamy ostřílený harcovník. Své kvality bude teď moci potvrdit i v šampionátu FIA GT1 s vozem Aston Martin týmu Young Driver. Angažmá je pouze pro závod na okruhu Portimao.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mucke/Nygaard

Mucke/Nygaard | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Portugalec Lamy nahradí ve voze číslo 8 Christoffera Nygaarda, který se nemůže závodu zúčastnit z rodinných důvodů. 38letý Lamy absolvuje svůj historicky první závod v šampionátu GT1 v kokpitu vozu DB9 a není pochyb o tom, že bude rychlý. Bývalý jezdec F1 totiž pro Aston Martin pravidelně závodí. V USA odjel více než 20 závodů v American Le Mans Series a také startoval v závodu 24h Le Mans.

Jeho kolegou bude Stefan Mücke. K angažmá se vyjádřil šéf týmu Young Driver AMR, Hardy Fischer: "Pedro Lamy má neuvěřitelné množství zkušeností se sportovními vozy, zvláště pak s Aston Martinem DB9. Jeho výhodou je znalost místní tratě, doufáme, že pro nás odvede skvělou práci. Christoffer nás požádal, zda by mohl z osobních důvodů vynechat tento závod, my jsme mu samozřejmě vyhověli. Je nám líto, že s námi tento víkend nebude, ale už se těšíme na další společný závod."

Celý tým jede do Portimao plný sebevědomí, protože minulý závod v Německu zcela ovládla dvojice Turner-Enge. Posádka získala pole position a vyhrála jak kvalifikační, tak ti pohárový závod. Tento výsledek mimo jiné posunul Young Driver v hodnocení týmů na třetí místo. Jenže také zapříčinil balast 40kg pro závod v Portugalsku.

Vytisknout

Diskuze: Novým jezdecem Young Driver AMR Pedro Lamy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

Naděje Audi: Oschersleben, Scheider a Ekström

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud