Spa: Vítězství bere Lamborghini

iAdam, 2. srpna 2010, 11:43 Google+

ZÁVOD; Po velké bitvě si tvrdě vybojované vítězství odváží Ricardo Zonta a Frank Kechele na Lamborghini. Na pódium je doprovodili také Altfried Heger a Alex Müller s Maserati, dobrá strategie vynesla na třetí příčku dvojici Richard Westbrook - Thomas Mutsch.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Daniel/Zonta

Daniel/Zonta | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Zonta se ujal vedení hned po letmém startu, na čele jej doháněl ještě Xavier Maassen s Corvette. S těsným odstupem se držel na třetí příčce ještě druhý vůz týmu Reitner. Už od prvních chvil působil Maassen s Corvettou velmi rychle a začal na vedoucího Zontu tvrdě tlačit. Vše vyvrcholilo už v pátém kole, když se Maassen ujal vedení. Radost však brzy na to zkalil defekt pneumatiky.

Vedení se tedy ujaly vozy Lamborghini. Další změny v pořadí přinesly podle očekávání až zastávky v boxech a s nimi také výměny pilotů. Právě při nich se velice blýskl vůz s číslem pět. Mutsch předával Ford GT 40 týmu Matech Westbrookovi. Zastávka byla tak podařená, že když se Westbrook vrátil s vozem na trať, dostal se dokonce do vedení, tvrdě na něj však dotíralo následující Lamborghini.

Další boje o pozice však byly přibrzděny safety carem, který musel dvaadvacet minut před koncem na trať. Potom svoje Lamborghini pro technickou poruchu odtavil Christopher Haase. Po restartu bylo pořadí následující: Mutsch, za ním Kechele a na třetím místě Peter Dumbreck.

Dále pokračoval nátlak Kecheleho na vedoucího Mutsche. Vyvrcholení přišlo ve 21. Kole, kdy se Kachele ujal vedení. Obrovská smůla potkala Dumrecka, když pouhá dvě kola před cílem musel odstavit svůj vůz.

Duo Zonta – Kechele si tak se svým Lamborghini vysloužilo svůj první letošní triumf v hlavním závodě. Druhé místo nakonec bralo Maserati s posádkou Müller – Heger, které na pódiu doplnil Mutsch a Westbrook.

Tabulka s výsledky zde.
Vytisknout

Diskuze: Spa: Vítězství bere Lamborghini

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Turner

Tomáš Enge chce v hlavním závodě bodovat

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud