V kvalifikačním závodu vítězí Maserati

iM2, 3. července 2010, 22:24 Google+

KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Dnes se ve Francii jel kvalifikační závod, který rozhodl o postavení na startu zítřejšího hlavního závodu. Po skvělé bitvě přímo na dráze se z vítězství raduje dvojice Bertolini / Bartels ze stáje Vitaphone.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels/Bertolini

Bartels/Bertolini | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Bartels, startující z pole position, hned po startu ztratil své vedení. Start totiž nadmíru vyšel posádce černého Lamborghini Murcielago 670 R-S týmu Reiter, která šla do vedení. Kox s Haasenem tam vydrželi po dobu přibližně 17 minut. Celých těch 17 minut se totiž před skvěle jedoucího Haasena snažil dostat Bartels zpět do čela, až se mu to povedlo. Nutno podotknout, že jezdci Laborghini odešly zadní pneumatiky.

Ještě před zastávkami se Kox s Haasenem propadli ještě o jedno místo, když je předjela Corvette Z06 týmu Mad-Croc, jenže díky svělé práci svých mechaniků se Murcielago vrátilo zpět před Hezemanse a Maassena. Ti těsně před koncem podlehli Nissanu GT-R stáje Sumo Power posádky Hughes / Campbell-Walter. Vítězové ze Silverstone (Hughes / Campbell-Walter) předváděli skvělou stíhací jízdu po  nepovedeném startu.

Na skvělé 10. místo se prokousala posádka Enge / Turner, když jejich Aston Martin vyrážel do závodu až ze 17. místa. V závěrečných minutách závodu zvedal diváky ze sedadel souboj mezi Romainem Grosjeanem na Fordu GT a Altfridem Hegerem na Maserati MC12, ze kterého vyšel úspěšně bývalý pilot F1.

Výsledky kvalifikačního závodu zde.
Vytisknout

Diskuze: V kvalifikačním závodu vítězí Maserati

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schumacher, Ralf

Norisring: Ralf Schumacher poprvé na 1. místě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud