Tomáš Enge vybojoval v Brně stříbro

iM2, 24. května 2010, 10:15 Google+

Tomáš Enge s týmovým kolegou Darrenem Turnerem získali ve třetím podniku šampionátu mistrovství světa vozů GT1 v cíli hlavního závodu druhé místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Česko-britská posádka týmu Young Driver AMR potvrdila svoji formu, kterou demonstrovala už v Silverstone, a z brněnského víkendu si odváží čtyřiadvacet bodů, které ji posunuly v průběžném pořadí šampionátu na osmé místo.

Tomáš Enge nedokázal využit druhou pozici na startovním roštu a po první zatáčce se propadl až do druhé poloviny startovního pole, když se český závodník podle signalizace domníval, že bude následovat ještě jedno zahřívací kolo. Následně jezdec vozu Aston Martin DBR9 se startovním číslem sedm předvedl stíhací jízdu a k povinné zastávce zajížděl z jedenácté pozice.

Tomáš Enge zajížděl ke svým mechanikům v safety car fázi a Darren Turner se na okruh vracel na třetí příčce. Po absolvování povinné zastávky celého startovního pole figuroval Turner na místě druhém. Do cíle strhujícího závodu dojela první pětka ve dvou sekundách, když Turner zaostal za vítěznou posádku o pouhých sedm desetin sekundy.

Tomáš Enge, jezdec týmu Young Driver AMR: „Začátek dnešního závodu byl chaotický, když se start nepovedl tak, jak měl. Ředitel závodu ukázal „extra formation lap“ tedy ještě jedno zaváděcí kolo navíc. Najednou se rozsvítila oranžová světla a následně zelená, které už jsem nezaznamenal, protože jsem počítal se zrušeným startem. Ale závod byl odstartován, na což jsem přišel v první zatáčce, když všichni kromě mě závodili. Musím však říct, že jsem si ze zadních pozic zazávodil. Předjel jsem několik vozů a měli jsme opět výbornou zastávku v boxech. Když se Darren Turner vrátil na trať na třetí pozici, celý tým jásal. Určitě nám k tomu pomohla safety car fáze. Poslední kola byla fantastická, když můj kolega bojoval v první trojce a nakonec dojel druhý. S ohledem na to, jak závod začal, jsme s výsledkem spokojeni.“

Světový šampionát FIA GT1 pokračuje ve dnech 2. až 4. července na francouzském okruhu Paul Ricard v Le Castellet.

tisková zpráva: www.bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Tomáš Enge vybojoval v Brně stříbro

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Změna výsledků: Tomczyk diskvalifikován!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud