Vitaphone vítězí v kvalifikačním závodu

iM2, 22. května 2010, 19:46 Google+

KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Maserati týmu Vitaphone posádky Michael Bartels a Andrea Bertolini ovládlo kvalifikační závod GT1 World Championship na brněnském Masarykově okruhu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels/Bertolini

Bartels/Bertolini | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek

Bartels vedl již od startu a ještě před střídáním si dokázal vybudovat až 10 sekundový náskok na ostatní pronásledovatele. Bartels pokračoval v započaté práci, i když se na něj více dotáhoval Aston Martin týmu Young Driver. Za volantem tohoto vozu seděl náš Tomáš Enge.

Na startu však předjel druhého jezdce týmu Young Driver, Darrena Turnera, Peter Dumbreck s Nissanem. Oba dva se hned po startu dostali před Miguele Ramose. I když byl během jeho stintu Turner rychlejší než Nissan, nemohl se dostat před něj, a tak zajel k dřívějšímu střídání. Tomáš Enge brzy zajel nejrychlejší kolo a po výměně Petera Dumbrecka s Michaelem Krummem byl již před nimi.

Výkon Krumma byl působibvý, když byl ve druhé polovině závodu často nejrychlejším mužem na trati a dojel jen těsně před Lamborigini Murcielagem posádky Dominik Schwager/Nicky Pastorell.

Zajímavý byl i souboj o páté místo. To po nepovedeném startu okupoval Miguel Ramos, po předání se však Enrique Bernoldi propadl. Maserati tak dokončilo až za Mad-Croc Corvette posádky Xavier Maasen/Mike Hezemans a Fordem GT 40 Romaina Grosjeana a Thomase Mutsche. TOP 8 uzavíral Aston Martin posádky Makowiecki / Sarrazin.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Vitaphone vítězí v kvalifikačním závodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström získává pole postion

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud