Aston Martin mohl získat hattrick!

iM2, 1. května 2010, 19:20 Google+

SILVERSTONE; KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Skvělý výkon podat tým Hexis, když získal double v kvalifikačním závodu! Z vítězství se radovala posádka Makowiecki/Accary, na druhém místě byli kolegové Hirschi/Piccione. Na stupních vítězů však mohl být ještě jeden Aston Martin, konkrétně ten s Tomášem Engem...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Tomáš Enge závod rozjížděl a hned od startu se ujal vedení, které během zhruba tří kol dokázal navýšit až na 5s. Za jeho zády jezdil Accary na dalším Astonu a Bertolini na Maserati. Jenomže Tomáš v nájezdu do boxů přejel bílou čáru, za což byla posádka Enge/Turner penalizovaná. Při zajíždění do boxů pro odpykání si trestu porušil pravidla i Turner a posádka dostala druhou penalizaci a propadla se až na 7. místo. Turner pak předvedl skvělou stíhací jízdu a závod dokončil na 4. místě. Nebýt penalizací, asi by se posádka bílého vozu radovala i z vítězství.

Stejný prohřešek a stejnou penalizaci však dostali i Krumm a Dumbreck s Nissanem GT-R. Vozy Nissan týmu Sumo Power Racing dnes jezdili opravdu skvěle, o čemž svědčí páté místo posádky Hughes/Campbell-Walter a osmé posádky Krumm / Dumbreck.

"Tento výsledek je skvělý, zvláště po problémech, které jsme měli v Abu Dhabi. Aston Martin byl dneska opravdu skvělý," vysekl poklonu svému vozu v cíli Makowiecki, který se po vystřídání kolegy usadil na prvním místě a už na zůstal až do konce. Jeho týmoví kolegové, Hirschi / Piccione, se díky rychlejší zastávce posunuli před Maserati MC12 týmu Vitaphone a dovršili tak skvělý výkon týmu Hexis.

Dva vozy do nejlepší destíky dotala i stáj Reiter nasazující dvojici strojů Lamborghini Murcielago 670 R-S. Rychlejší dvojicí byli Menten / Kechele, kteří ještě dvě kola před cílem jezdili na čtvrtém místě. Jejich kolegové , Kox / Haase, také až v závěru závodu ztratili devátou příčku, a tak zítra odstartují do závodu z místa desátého.

Výsledky naleznete zde

Vytisknout

Diskuze: Aston Martin mohl získat hattrick!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Turner

Aston Martin vítězí v kvalifikaci!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud